Hoeveel windmolens staan er in nederland

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien heb je hier iets aan

Bronnen:
http://www.molens.nl/content/kennis/kennis...

1975 stuks. Op onderstaande link heel veel info en een windparkenkaart waar je ze allemaal terug kunt vinden. En het wordt continu bijgehouden. Toegevoegd na 1 minuut: Zowel op het land al in het water, wel allemaal in Nederlands territorium. Toegevoegd na 9 minuten: Dit zijn trouwens alleen de turbine molens die ik opgegeven heb, in verband met het plaatje wat je erbij hebt gezet. Er zijn ook nog een groot aantal 'gewone' windmolens, voor het malen van graan en dergelijken.

Bronnen:
http://home.kpn.nl/windsh/kaart.html
http://home.kpn.nl/windsh/statistiek.html

Nederland meer dan 1.500 windmolens.

Bronnen:
http://www.my-nrg.nl/mynrg/WeetjeServlet?a...

In Nederland staan circa 1170 windmolens, waarvan er vele maalvaardig zijn. De beroemdste molenlocatie is Kinderdijk, waar de de meeste windmolens in een klein gebied te vinden zijn; dit zijn poldermolens. Ook de Zaanse Schans heeft diverse molens, evenals de gemeente Alblasserwaard. In Leiden zijn negen molens. De Schiedamse molens behoren tot de hoogste ter wereld. Windmolens waarop de blauwe wimpel wappert, zijn op dat moment in ieder geval te bezoeken. Vaak kunnen ook draaiende molens zonder blauwe wimpel bezocht worden. Toegevoegd na 4 minuten: Aan je platje te zien heb je het over windturbines. Daar staan er 1.858 van in Nederland (December 2008).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_win...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Windturbine

zoizo 1

Er staan in Nederland meer dan 1.500 windmolens. Toegevoegd na 13 minuten: Maar hoeveel windmolens dit exact zijn kan ik helaas niet zeggen.

Bronnen:
http://www.my-nrg.nl/mynrg/WeetjeServlet?a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100