Wat te doen met een geit dat gehecht is aan een andere geit maar die heeft het leven achter zich gelaten

We hadden hier twee geiten, echter is er eentje daarvan overleden. Het probleem is echter dat de ene die nu overblijft hier heel aan gehecht was, als beide uitelkaar waren om wat voor reden dan ook zat ze te mekkeren en te doen terwijl de ander helemaal niks uitmaakte.

Nu is dus onze ene geit overleden en blijft ze alleen over. Net toen ik buiten was maakte ik een geluid wat de geit opmerkte als haar maatje, was dus niet was. Ze ging bijna overstuur en bleef mekkeren.

Want kunnen we nu het beste doen, uiteraard hebben we er al aangedacht een andere geit erbij te zetten maar de klik moet er wel wezen tussen beide en of het helpt is natuurlijk punt 2.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad zo dat geiten zich aan elkaar hechten. Probeer inderdaad eerst maar een nieuwe geit. Kies een geit met ongeveer hetzelfde karakter (dat zou ook een ander ras kunnen zijn met het juiste karakter) Ik neem aan dat jullie de overleden geit lang genoeg gehad hebben om haar karakter te kennen. Heel veel sterkte en succes. Toegevoegd na 21 uur: Wat ik nog even wou toevoegen is dat ik ook denk vanuit het oogpunt van de eigenaar. Natuurlijk mag de geit rouwen maar als een geit de hele dag loopt te mekkeren is dat ook niet fijn. Ik weet natuurlijk niet hoe de eigenaar woont maar wanneer de geit dicht bij huis staat dan is het nogal zielig om de hele tijd je rouwende geit te horen. Daarom geef ik het bovenstaande advies. (Bij aanschaf van een nieuwe geit kun je natuurlijk ook een proef periode afspreken. Mocht het dan niet klikken kun je altijd nog een andere geit proberen)

Bronnen:
deels eigen ervaring

Een andere geit op zicht? Een soort dating-service voor geiten ... misschien bestaat dat wel. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het bestaat :-)

Helaas hoort het bij de natuur en de geit zal ook tijd nodig hebben om het te verwerken. Ik kan alleen maar adviseren er niet te veel aandacht aan te besteden. Ze heeft tijd nodig, het is net als bij mensen die rouwen.

Ja, de ene geit mist de ander, dat kun je niet wegpoetsen. over een tijdje is dat leed geleden en zal de geit zich weer als vanouds gedragen. Laat je geit a.j.b. even de andere geit missen, het is toch ook een gemis? Doe dus niets, accepteer het gewoon even.

Ach gossie wat triest maar is het niet een idee om een klein geitje aan te schaffen . Dan kan de eenzame geit zich echt bekommeren over het kleintje.

Misschien moet je veel tijd in de weide doorbrengen en haar extra in de watten leggen de eerste dagen.Ik zou een andere geit kopen.Maar wel jongere, eentje die ze kan bemoederen.

wat ik een keert je heb gehoord dat als de geit is overleden datje het beste de overleden geit kan laten zien aan de andere geit die weet dan dat z'n maatje overleden is. en hoeft niet meer te zoeken. je kan misschien de geit mee nemen als je opzoek gaat naar een andere geit zodat zij kan goed keuren of ze de geit wel of niet aardig vind. of misschien kan je andere dieren bij de geit zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100