Betalen mensen in de gevangenis ook belasting?

Gaat dat dan via acceptgiro's of iets dergelijks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, als ze inkomen hebben, bv uit onderneming (loondienst is minder waarschijnlijk) of vermogen, dan betalen ze daar gewoon belasting over. Via acceptiro's, internetbankieren e.d. Toegevoegd na 31 minuten: Per 1 mei 2000 is de Wet socialezekerheidsrechten gedetineerden (WSG) in werking getreden. Behoudens beëindiging van de WW-uitkering of bijstand wegens detentie, geldt beëindiging van de uitkering sedert 1 mei 2000 eveneens voor de ZW, WAO, WAZ, Wajong, TW en Anw. De AOW valt buiten de WSG. Deze uitkering loopt door tijdens de detentieperiode.

Iedere inwoner van Nederland betaalt belasting oftewel is belastingplichtig.

Volgens mij wordt in het vonnis rekenig gehouden met het inkomen. Als je werkt ben je natuurlijk je baan kwijt en krijg je een uitkering die naar mijn weten meestal wrodt aangepast zodat je niet meer krijgt als Zak en kleed geld. Dat gebeurt nl. ook met mensen die dakloos zijn en in een opvanghuis komen. Je krijgt dan een gewone bijstandsuitkering. Die in zijn geheel aan de instelling vervalt als eigen bijdrage en je krijgt dan ongeveer (8 jaar terug) 275 gulden! per maand als zak en kleed geld... meestal wrodt dat dan ook nog eens door een ander beheerd...

Waar moeten ze belasting over betalen? Ze hebben geen inkomen of uitkering. Ze verdienen als ze daar tenminste kunnen werken ongeveer 12 euro per week. Dat is te weinig om ook nog belasting van te hoeven betalen. Mochten ze "buiten" nog een bedrijf hebben oid wat doorloopt, dan zal daar gewoon belasting over betaald moeten worden. Dat zullen de achterblijvers dan regelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100