Hoe verslavend is internet en wat kunnen de gevolgen zijn?

Toegevoegd na 6 minuten:
Worden we er asocialer van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk niet zo zeer internet, maar de computer zelf. De gevolgen zijn RSI, of tegenwoordig genoemd KANS (Klachten Arm, Nek, Schouder) die overbelast zijn door een repeterende beweging en dus lastig zal herstellen. Toegevoegd na 16 minuten: Ik vind niet dat je er asocialer van word, zeker niet met de sociale netwerken die je op internet in kortere tijd makkelijker onderhoud. Ik heb zelf Twitter en heb met een kleine 600 mensen contact die ik regelmatig in real life zie en afspreek. Internet heeft ervoor gezorgt dat ik deze mensen mocht ontmoeten.

Internet idd wat verslavend. Maar na enige tijd neemt het wel toe.. En het inderdaad ook wat asociaal.! (zich gedragen zonder rekening te houden met anderen.)

Behoorlijk. Gaat ten koste van het lezen van een mooi boek.

Je gaat steeds later naar bed... Op Internet kun je ook heel sociaal zijn.

Zeer verslavend, en als je het fijn vindt kan het zelfs zijn dat je vrienden niet meer ziet, maar alleen nog via internet 'spreekt'. Het kan nadelig zijn als andere dingen opzij geschoven worden.

het is knap verslavend, maar asocialer word je er niet van. beter interactief bezig zijn op de pc, dan hele avonden voor de buis hangen.

De computer is verslavend... maar ik merk er geen gevolgen van bij mij gaat ie voor school aan en uit school weer aan tot ik ga slapen ( natuurlijk niet altijd maar wel 'vaak' :P en dat is met een jaartje ook wel afgelopen maar goed.. ) bij een oude monitor hou ik het gewoon niet vol.. maar met m'n laptop wel :) internet is soms best leerzaam.. al moet je ook zeker niet alles gaan geloven wat je leest, of wat je ziet! als je zeer naïef bent denk ik dat het minder goed is om erg lang achter de pc te zitten maar goed, het blijft natuurlijk ieder z'n eigen keuze....!

"Hoe verslavend is internet?" Internet kan, naar mijn mening, en ervaring, zeeeeeeeeeer verslavend zijn. "Wat kunnen de gevolgen zijn?" men kan er een 'muis-arm' van krijgen; men kan er 'egoïstischer' door worden, en meer dan dat. Dus als je vraagt: "Worden we er asocialer van?" Naar mijn mening, en ervaring, kan men er zeer asocialer van worden, ja. Als men zou vragen: "Is dat allemaal goed of slecht?" dan kan ik dát slechts per persoon, en situatie, beoordelen...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Muisarm
http://www.korrelatie.nl/themas/verslaving...

"Hoe verslavend is internet?" Internet kan, naar mijn mening, en ervaring, zeeeeeeeeeer verslavend zijn. "Wat kunnen de gevolgen zijn?" Men kan er een ‘muis-arm’ van krijgen, men kan er ‘egoïstischer’ door worden, en meer dan dat. Dus als je vraagt: "Worden we er asocialer van?" Naar mijn mening, en ervaring, kan men er zeer asocialer van worden, ja. Als men zou vragen: "Is dat allemaal goed of slecht?" dan kan ik dát slechts per persoon, en situatie, beoordelen…

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Muisarm
http://www.korrelatie.nl/themas/verslaving...

ik ging gisteren om 3uur slapen en was in de ochtend een zombie op werk...dus.... :P