Iemand op Marktplaats wil een product van mij kopen en vraagt nu om mijn bankrekeningnummer om het geld over te maken. Kan ik die veilig geven?

Toegevoegd na 15 seconden:
Of kan iemand hier kwaad mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je rekeningnummer kun je geven. Daar kan een ander, zonder bijkomende gegevens, niets mee doen. Is ook op veiling-advertentiesites niets ongebruikelijks. Gewoon je naam, nummer, adres geven. Niets meer! Als je het echt niet wilt, kun je, zonder je eigen gegevens prijs te geven je zending 'onder rembours' verzenden. Dan betaalt de ontvanger de koopprijs + de rembourskosten aan de postbode. Jij krijgt later het geld via de PostNL terug. Die rembourskosten zijn al gauw een Euro of 11. Voor goedkopere artikelen nogal wat. je moet dan je pakje onder rembours aanbieden op het postkantoor. Iemand op het net schreef: "Ikzelf geef, als ik bijvoorbeeld Marktplaats gebruik voor de verkoop, WEL mijn nummer, maar alleen als er een paar E-mails hen en weer zijn gegaan en ik een goede indruk van de ander heb. Ook wil ik altijd het telefoonnummer van de koper hebben. Ik bel dan even. Dan heb je, mocht het scheeflopen, in ieder geval een naam+een E-mailadres+een werkend telefoonnummer. Meer kun je bij verkoop op internet niet wensen." Hopelijk heb je er wat aan. Je moet altijd voorzichtig blijven. Je kunt het e.e.a. checken op het net. http://marktplaatsoplichting.nl/ https://www.mijnpolitie.nl/b/miocheck2.html Lees ook ervaringen van andere mensen http://forum.fok.nl/topic/1783576

Dat is geen enkel probleem daar is een bankrek nummer voor bedoeld onder normale omstandigheden je hoeft je adres enzo niet te geven maar hij wel Als je het vermoeden hebt dat de koper gewoonweg te veel voor je product wil geven ? dan zou ik iets voorzichter zijn maar je bankrek kan je gewoon geven zonder gevaar hij kan daar tenslotte niets mee dan behalve geld storten is de koper geen nederlander ? zie ook de veilig handelen tips op marktplaats zelf ga niet in op western money gedoe en zo.

Bronnen:
http://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100