Hoe zou de wereld er uit zien als vrouwen aan de macht staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zal afhangen van het type vrouwen dat aan de macht is. Ik ben bang dat als ze NU gekozen werden het een grote schoonheidswedstrijd wordt. Maar zodra wij als kiezers gaan begrijpen dat het niet gaat om macht maar om kracht... en zodra wij als kiezers doorhebben dat het niet om scheiding maar om eenheid gaat... zouden we wel eens de juiste mensen op de juiste plek kunnen zetten. Dat zouden dan heel goed vrouwen kunnen zijn. Wat die voor hebben op mannen is dat ze zich veel meer in zouden zetten om sociale kwesties op te lossen.

Veel beter en vreedzamer. Volgens mij zou 90% van de oorlogen dan niet gevoerd worden.

Net zoals elke andere vorm van macht: altijd een enige vorm van onderdrukking. Anders zou macht niet bestaan.

Ik denk dat er geen verschil zal zijn

Rancune komt bij vrouwen meer voor dan bij mannen. Dit leidt vaker tot destructief gedrag en ineffectiviteit. Vrouwen willen bij voorkeur zaken in overleg uitvoeren en niét middels macht. Sociaal en misschien ook genetisch vastgelegd. Ook wel het krabbenmand effect genoemd.

Niet de macht maar de kracht van de vrouw doet de wereld trillen, er zijn veranderingen van energie, het vrouw zijn verschuift langzaam naar verbetering, de vrouw wordt sterker met de jaren. En dat is maar goed ook. Ik steek een kaarsje aan voor Lubna al-Hoesein die mag kiezen welke straf zij wil gevangenis straf of 40 stokslagen, omdat ze een broek droeg in Soedan. Deze Soedanese vrouw was in functie van de Verenigde Naties. Zo'n vrouw verdiend steun, vandaar mijn lichtje. Vrouwen zijn niet het zwakke geslacht want de vrouw staat voor kracht en haar beheerste innerlijke kracht is vele malen groter dan de spieren van de man. Mannen moeten eens het denken stoppen en meer bezig moeten zijn met het hart. De wereld ziet er mooier uit. Niemand zou het in zijn hoofd halen om een vrouw te meppen met 40 stokslagen, en al helemaal niet voor het dragen van een broek. De geest is langzaam aan het veranderen, vrouwen als managers, regeringleidsters, en er komt nog veel meer in de komende tijd. De symboliek van Maria is er niet voor niets. Daar steek ik dus een kaarsje voor aan. Ik wens alle vrouwen innerlijke liefde gevoed door kracht voor een vrouwvriendelijke wereld. Ikke als man gaan hen niet voor of loop erachter,maar zij aan zij voor een beetje mooier wereld. Voor de goede balans. Niet de macht van een vrouw maar de kracht van het hart zo zal de vrouw manifesteren.

Even oorlogszuchtig, even slecht even dom. Dat heeft heden en verleden wel bewezen.

In de zeventiger jaren, in de periode dat de Vredesbeweging heel actief was, vooral rondom de plaatsing van de kernraketten, was er de groepering ""Vrouwen voor Vrede"". Ik herinner me twee motto s: Stel er is oorlog en er gaat niemand naar toe"" En het tweede: take the toys from the boys. Ik denk wel dat het heel anders, minder mens-opofferend zal toegaan. Wij vrouwen hebben die soldaten tenslotte gebaard! Maar territoriumstrijd over van alles en nog wat, water, energie, land, lucht etc etc, zal er altijd zijn. Ook vrouwen kunnen ""bazen"" zijn en van macht genieten.

Niet veel beter http://nl.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher

Veel beter.! Mannen denken alleen maar aan geld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100