Wanneer is iets ordinair?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor jou een taboe... Iets tegenovergestelde van jou belichaming.. Toegevoegd na 4 minuten: Iets waarvan jij onbewust denkt ''Als ik er zo zou uitzien komt het beste van me niet naar voren''

Als iets, volgens de op dat moment geldende normen en waarden, als minderwaardig, platvloers, of laag-bij-de-gronds wordt beschouwd.

Een kwestie van gevoel. Wat zegt je omgeving ervan, je collegas, of krijg je reacties buitenaf? Ordinair is denk ik afgeleid uit het Engels. Daar is de betekenis 'gewoon' of 'normaal'.

Vokgens het woordenboek is ordinair: or - di - nair [-` nèr] («Frans«Latijn) bijvoeglijk naamwoord 1 oorspronkelijk gewoon, gebruikelijk, alledaags; 2 thans in ongunstige zin van slechte kwaliteit; gemeen, gering, minderwaardig, plat: ordinaire taal uitkramen (Gevonden op http://www.woorden.org/woord/ordinair) Dat ongunstige in de omschrijving is wat het arbitrair maakt of iets ordinair is. Dat is afhankelijk van de visie van degene die het beschouwt.

Wanneer iets ordinair is,kan je volgens alleen zelf beslissen.Iets kan voor jou ordinair zijn,terwijl het voor mij de normaalste zaak vd wereld is.Zo is het ook moeilijk om uit te leggen,wat pervers is.Dat is volgens mij per persoon vershillend,maarja...wie ben ik? Je kan ook zeggen dat iets ordinair is,wanneer het jou shockeert.

Iets is ordinair als jij dat iets niet zou durven te doen in goed fatsoen...

Met weinig waarde, zonder stijl.!

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/ordinair