Wie heeft er voorbeelden van verborgen ´boodschappen´ in welke ´informatie´ dan ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier heb je een paar verborgen boodschappen op logo's http://www.graphicdesignblog.org/hidden-logos-in-graphic-designing/

Iets waar we elke dag mee te maken krijgen zijn de verborgen reclame-uitingen tijdens tv programma's bij de commerciële omroepen. Mooi voorbeeld vind ik de serie Baantjer. Elke aflevering weer tikken de hoofdpersonen quasi nonchalant een Yakult naar binnen. Ongemerkt blijft dat merk dan toch in je gedachten hangen. Precies de bedoeling van de reclamejongens.

Lukas 10:18 en dan terugvertalen naar hebreeuws (de Bijbel) Staat wie de anti-christ is..

De 'richtvlieg' in een urinoir.....

Zoek maar eens op 'fnord' op Google. Dit is trouwens niet echt hoor, maar wel grappig. Onderdeel van 'operation mindf*ck'.

In een aflevering van Kabouter Wesley komen nieuwe boodschappen tevoorschijn als te tekstballonnen verdwijnen. Voorbeeld: onderstaande clip op 26sec. De telefoon gaat --> toon je gat

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=vmQs4xARbAg

De reclame over printerkosten. Hij deed voorheen de reclame van cup a soup, nu heeft hij ook die groene beker in zijn hand en doet een klein stukje ongemerkte soep reclame erbij.

Echt goed verborgen dan: Op iedere geprinte pagina staat een code geprint welke niet zichtbaar is voor het menselijk oog. De code is geprint in gele puntjes welke verspreid zijn over de gehele pagina. De informatie geeft exact aan door welke printer de pagina geprint is.

Een voorbeeld van verborgen boodschappen vind je in:Steganografie Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie, zoeken Steganografie is het verbergen van informatie in onschuldig ogende objecten en is onderdeel van cryptografie. Steganos betekent in het oud-Grieks verborgen, en graffein schrijven. Sinds de komst van digitale bestanden voor beeld en geluid, heeft de steganografie een enorme opleving ondergaan. Vergelijkbare dingen zijn ook mogelijk met muziek. Een ander voorbeeld is dat er in oa de VS een tijdje bioscoop films geweest zijn waar 1 op de tig beeltjes een reclame boodschap bevatte. Dit werkt in op het onderbewustzijn waardoor je zonder het zelf te beseffen zin in een product krijgt. Nog een voorbeeld is het toevoegen van bepaalde geuren aan kinderspeelgoed waardoor mensen als ze volwassen zijn een onderbewuste voorkeur voor producten hebben waar die geur ook in zit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Steganografie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100