heeft de doodstraf een positieve invloed op criminaliteitscijfers?

Natuurlijk wordt er veel discussie gevoerd over de doodstraf, deze discussie wil ik hiermee niet openen voor alle duidelijkheid.
Maar wat ik me wel afvraag of de criminaliteitscijfers lager zijn in landen waar de doodstraf geldt.... Of waar bv. een gruwelijk gevangenisregime is.

Toegevoegd na 1 dag:
het gaat hierbij over cijfers, niet over de vraag of de doodstraf humaan is e.d.m. Dus de vraag is niet "is de doodstraf een goede oplossing voor criminaliteit" maar wel of de straf cijfermatig iets aan de criminaliteit verandert of niet.

Toegevoegd na 1 dag:
voor alle duidelijkheid : de vraag is ook niet of de doodstraf positief is... Een positieve invloed op cijfers betekent simpelweg dat het aantal criminele feiten is gedaald (in dit geval). Niet of de straf an sich negatief of positief is....

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja met de doodstraf weet je zeker dat de ergste criminelen niet meer in samenleving terugkomen. Kans op herhaling is bij deze 100% uitgesloten. Gevangen nemen is met name in gruwelijke gevangenissen juist een leerschool voor nieuwe netwerken, en methodes. De uitzonderingen van met name de lichte criminelen die hier wel hun lesje uit zullen leren.

Op de negende Werelddag tegen de doodstraf heeft de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Catherine Ashton, nogmaals verklaard dat de EU streeft naar wereldwijde afschaffing van de doodstraf. "In Europa leert de ervaring ons dat de doodstraf toename van gewelddadige criminaliteit niet voorkomt en de slachtoffers geen gerechtigheid brengt", aldus Catherine Ashton en Thorbjørn Jagland, secretaris-generaal van de Raad van Europa. "Wanneer de doodstraf het gevolg is van een rechterlijke dwaling - iets waarvoor geen enkel rechtssysteem immuun is - gaat op onomkeerbare wijze een mensenleven verloren."

Bronnen:
http://www.consilium.europa.eu/homepage/hi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100