Hoe leer je het beste ontspannen?

Het lukt mij niet om rustig 'stil' te zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kwebbel, misschien is rustig stilzitten ook wel helemaal niks voor jou. Misschien heb je wel meer energie dan je lief is en zou je af en toe eens moeten " ontladen" . Lekker uit je dak gaan is ook een vorm van ontspanning. De stereo op tien en dansen op je favo muziek bijvoorbeeld.. of een pittige sport. Alles wat jou " uit je hoofd" en in contact met jezelf brengt is een vorm van ontspanning.. de een gaat liggen, de ander stapt op de fiets. Succes! :) Gee

een rustig plekje op zoeken je ogen dicht doen en dan diep adem halen en dan krachtig uitademen Toegevoegd na 1 minuut: een goede plek is in de badkamer de deur dicht Toegevoegd na 2 minuten: het beste gaat het als je gaat liggen handen naast je lichaam Toegevoegd na 3 minuten: op de site staan diversen oefeningen in mp3

Bronnen:
http://www.ggzdrenthe.nl/index.php?pageID=708
http://www.heinpragt.com/menswerk/slapen.php

ik heb lang geleden een cursus yoga gedaan, vraag me geen details over de precieze naam en vorm :) ik heb dat als enorm ontspannend ervaren. na afloop lag je gewoon even te liggen, en regelmatig vielen er mensen in slaap.

Traag langzaam ademen vanuit de buik en niet vanuit de borstholte.Als u dat doet dan moet u meegaan met die adem daar ter plaatse.U laat zich dragen door zulke adem van daaruit.

Dingen die je jezelf oplegt lukken ook niet goed. Je moet je daarin ontspannen wat jij leuk vindt. B.v. naar muziek luisteren, of dansen, of een boek lezen, er zijn vele mogelijkheden. Het is voor iedereen verschillend.

Zoals Rieneke al adviseerd, meld je aan bij yoga oefeningen , ik heb dat 23 jaar geleden gedaan, en pluk daar nog steeds de vruchten van op een moment dat ik het even nodig heb. Het zijn ademhalings technieken die je kan leren, om tot rust te komen. En echt te ontspannen. Je leert ook je spieren te spannen en weer los te laten. Heel af en toe doe ik dat als dat even nodig is. Je kunt gedachtens dan ook even loslaten. Je leert het met yoga oefeningen. Kijk eens bij jou in buurt om het 1 avond in de week te doen. Succes!

Naast genoemde ademhalingsoefeningen kun je ook in ontspannen houding één voor één je lichaamsdelen aanspannen en vervolgens ontspannen. met nadruk op dat laatste natuurlijk.. en neem je tijd

Over het leren leven in een mentaal ontspannen positieve toestand, geheel vrij van alle stress negativiteit en obsessie. Over leren intens genieten van je bestaan en hierin de zin van je bestaan te ervaren. De site wijst de weg naar leven vanuit een innerlijke opgeruimdheid en mentale onbevangenheid.

Bronnen:
http://www.levenskwaliteit.nl/inhoud_per_p...

Ontspannen doe je het best als je naar jezelf gaat kijken... Ga zitten en kijk dan naar jezelf en kijk of je goed zit... En dan ga je na welke spieren er allemaal gespannen zijn en alle spieren die je tegenkomt die gespannen zijn, laat die los... En controleer weer opnieuw of je spanning tegenkomt en laat weer los... Ga zo door en blijf zo doorgaan tot er ontspanning is in het hele lichaam en verblijf daar... Kijk op momenten weer of alles nog ontspannen is en verblijf weer... Door zo te doen maak je alles los en op den duur doe je dit automatisch... En maak er een spel van, betrap jezelf op spanning...

Herhaling. Je bent al zo lang niet ontspannen, stil zitten. Dat heb je niet in een keer weer opgelost. Dus elke dag gaan zitten. En elke dag jezelf een compliment geven dat je het weer langer hebt volgehouden. Dat je diepere ontspanning hebt gekregen. Stapje voor stapje. Je kan ook eens een meditatieclubje vinden.

De ontspanningsoefeningen van Jacobson. Zoek bij google. Daar vind je de oefeningen met de instructies.

Om je lichamelijk te ontspannen zijn er allerlei oefeningen te vinden waarmee je je ademhaling en spieren leert ontspannen. Om je geestelijk te ontspannen kun je gaan mediteren of zo, maar je kunt ook lekker uit je dak gaan. Welke vorm voor jou het beste is weet jezelf het beste.

-rustig stilzitten -rustig ademen -tussen de in- en uitademing is een pauze: daar! gebeurt het -daar is heel even maar: niets probeer het, ontdek het suc6 met oefenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100