Wat gebeurt er met superdikke mensen die komen te overlijden?

Ik zat dus zo'n programma te kijken met superdikke mensen (om het zo maar eventjes te zeggen), en in Amerika zijn het er nog al wat. Maar stel nou, dat een persoon van laten we zeggen, 350 kilo komt te overlijden, wat gebeurt er dan? want hij past toch niet zomaar in een grafkist en misschien is hij zelfs te groot om gecremeerd te worden? Word zijn vet er dan helemaal afgesneden? Lijkt me ook geen leuk beroep, bedankt voor het antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paardencrematorium wil extra dikke mensen gaan cremeren: http://www.rtvnh.nl/nieuws/95873/Paardencrematorium+wil+zware+mensen+cremeren Voor een begrafenis wordt een speciale kist gemaakt: http://www.metronieuws.nl/nieuws/steeds-grotere-doodskist-voor-dikke-nederlander/SrZmai!9CRmlqrQiuLdo/ Toegevoegd na 1 minuut: Door toenemende zwaarlijvigheid groeit de behoefte aan grotere doodskisten. Ook veel crematieovens moeten worden aangepast. Nederlanders worden dikker en hierdoor moeten uitvaartondernemers steeds vaker op zoek naar een extra grote doodskist. Ook in crematoria moeten de ovens worden aangepast op de omvang van de zwaarlijvige overledenen. Zestig procent van de Nederlandse crematoria heeft inmiddels een grotere verbrandingsoven. “Familie wil de overledenen graag in de eigen woonplaats cremeren. In alle regio’s bestaat inmiddels de mogelijkheid om mensen met overgewicht te verbranden”, zegt Henry Keizer van de Landelijke Vereniging van Crematoria. “Soms zullen ze moeten uitwijken naar een ander crematorium.” Het verbrandingsproces van obese Nederlanders is ingewikkeld. Door een overschot aan vet duurt het cremeren langer. “Dat verbrandingsproces moet vertraagd worden, omdat het anders onbeheersbaar wordt. Dit gebeurt bij voorkeur aan het begin van de dag als de oven nog niet zo heet is. Het tijdstip van een uitvaart moet dan worden aangepast.” Steeds vaker wordt een grotere kist besteld, merkt Linda Damhuis van Bogra, een grote speler op de doodskistenmarkt. “Een paar jaar geleden kregen we maandelijks een verzoek binnen om een grotere kist te maken. Nu is dat zeker wekelijks. In Nederland zijn grafkisten altijd al langer dan in omliggende landen, maar nu komt ook steeds vaker het verzoek om ze breder te maken.” De productie van een extra large kist is een stuk duurder. “De kosten zijn zeker vijftig procent hoger, omdat ze met de hand gemaakt moeten worden. Bovendien moeten er vaak extra grepen aan worden bevestigd.” Bij de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) zijn 20 kistenproducenten aangesloten. “Van onze leden horen we dat steeds vaker een verzoek komt voor een grotere kist”, zegt Ton Vermey van de VTU. “Ook brancards en tilapparaten worden aangepast, omdat voor het tillen van overledenen strenge Arbo-regels gelden.” Vermey levert met zijn bedrijf ook grafkelders. “Zeker vijftien procent van die kelders is nu extra groot. Vijf jaar geleden bo

Het is echt niet een verschijnsel van gisteren, dat sommige mensen in Amerika erg dik zijn. Een persoon van 350 kilo heeft er overigens volgens mij nooit bestaan. De graven op begraafplaatsen, de grafkisten en de faciliteiten in de crematoria zullen inmiddels wel aangepast zijn aan dikke mensen. En als er voor het vervoer van de kisten meer mensen dan normaliter moeten worden ingezet, dan zal daar ook voor worden gezorgd. Mogelijk zijn er hogere kosten verbonden aan het begraven of cremeren van dikke mensen, maar ook daarvoor zal een oplossing worden gevonden. Het afsnijden van vet is, zoals je zal begrijpen, een absurd idee! Dat gebeurt dus niet.

Ik heb dat laatst toevallig op tv gezien dat ze dan een grotere kist hebben. Ongeveer zo groot als een tweepersoonsbed lieten ze zien. In NL zou je dan twee begraafplekken moeten kopen. Dan kan die persoon 'gewoon' begraven worden ;) Maar is idd wel ingewikkeld!

Als een persoon in deze, een gewicht heeft bereikt van, zeg maar, ommenabij, een 500 pounder is, (wetenschappelijk onderzoek van harvard toont dit aan) , is crematie geen optie. Explosiegevaar treedt op door scheur en gasvorming in het kadaver (ook wel KLbamn). De maag en darmen barsten dan uit elkaar. Het is echter mogelijk om toch te cremeren. Daartoe dient het kadaver lekgeprikt te worden, voor de aanvang van de crematie. Succes! Ps: goede vraag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100