Kan je als 18 jarige student een huis huren?

Ik en twee andere vrienden willen graag een huis huren, aangezien dit veel goedkoper zou zijn dan als we alledrie een aparte kamer zouden huren. Maar mijn vraag is of dit wel kan, aangezien we alledrie 18 zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De leeftijd is geen probleem, de kredietwaardigheid en betrouwbaarheid kunnen dat wel zijn. Bovendien zal de verhuurder met slechts een van de drie een contract af willen sluiten, en die moet dan voldoende stabiel inkomen hebben.

Ja dat kan, maar er met wel 1 hoofdhuurder worden aangesteld die wettelijk met de verhuurder een contract aangaat. Vaak is dat een ouder van één van de studenten die dan de huur overmaken naar die ouder. Leeftijd is geen probleem, al zou je 16 zijn geweest! Toegevoegd na 34 seconden: Dat is natuurlijk wel op de particuliere verhuurmarkt!

tuurlijk, dat is dé oplossing, echter kan je het betalen en hoe wil je dat bewijzen ? wanneer je een huis gaat huren, moet je jouw salarisstrookje meenemen om aan te tonen dat je "kredietwaardig" bent. mocht dat een probleem zijn, kan je misschien een van jullie vaders/ouders het huis laten huren officieel bij de woningstichting en vervolgens per persoon een kamer huren bij de huurder (de vader/ouder, die het huurt). zo hebben een paar studenten die ik kende het opgelost en dat werkte. succes ermee!