Waarom is het ontkennen van de holocaust illegaal en mag je wel zeggen dat Nederland geen genocide heeft gepleegd in Indonesië?

En het ontkennen van de slavenhandel is ook niet illegaal.

Totaal geschatte aantal doden Indonesië: 470.000 zielen
Totaal geschatte aantal slaven uit Afrika verscheept door NL : 550.00 zielen

In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht

Ontkennen van de slavernij lijkt mij discriminatie, zowel als het ontkennen van de massamoorden in Indonesië.

Toegevoegd na 2 uur:
Ikzelf ontken de Holocaust niet en het is niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen met deze vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lees ook hier min antwoord: http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappij/strafbaar-holocaust-ontkenning.402195 Het ontkennen van de holocaust is niet strafbaar en zal ook nimmer strafbaar worden gesteld. Wel is het strafbaar te zeggen dat de holocaust voor één bepaalde groep niet heeft plaats gevonden, dat is namelijk discriminatie en als zodanig strafbaar. Toegevoegd na 15 minuten: Heb twee uitspraken opgezocht waaruit duidelijk blijkt dat alleen het ontkennen van de holocaust strafbaar is als het gaat over een bepaalde bevolkingsgroep, tijdens de holocaust zijn meerdere bevolkingsgroepen getroffen. De uitspraken maken wel mogelijk om juist de ontkenning van de genocide in Indonesië en de genocide in Turkije bestraft te krijgen, het betreft daar ook telkens maar 1 bevolkingsgroep.

Bronnen:
http://www.nu.nl/politiek/2724530/ontkenne...
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.as...
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.as...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100