waar blijven de "wilde" circusdieren als ze niet meer mogen optreden in een circus?

Met een mogelijk nieuwe wetgeving is dit een heet hangijzer, waar gaan deze dieren naar toe als ze niet meer in een circus mogen verblijven en optreden.

Toegevoegd na 28 minuten:
Het gaat dan vooral om dieren met een Nederlandse CITES en / of dieren die eigendom zijn van een Nederlands circus (Belly Wien) of dompteur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze dieren gaan naar Stichting Pantera. Stichting Pantera is een roofdierenopvang voor onder andere circusdieren en dierentuindieren.

Bronnen:
http://www.pantera.nl/verhuizen/paginas/di...

Het lijkt me logisch, dat ze dan worden verkocht of geschonken aan dierentuinen. Willen die ze niet, dan wacht hen slechts de dood. Terug zetten in de natuur is geen optie, omdat ze zich daar niet zelf kunnen handhaven.

De circuswereld is geen Nederlandse wereld, maar er wordt door heel Europa gereisd. Ik heb bij 'Met het oog op morgen' iemand van circus Renz horen uitleggen hoe dit werkt. De wilde dieren waarmee zij werken hebben een 'trainer' die als een soort freelancer door circussen wordt ingehuurd. Als zij niet meer in Nederland mogen werken zullen deze freelancers, die toch in de meeste gevallen al uit het buitenland komen, optreden in de landen waar er geen verbod is op wilde dieren. Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb nog even doorgezocht en bovenstaand verhaal bevestigd gekregen in een artikel op de website van Tubantia. Ze gaan dus met name optreden in Frankrijk en Duitsland: "De roofdieren zijn overigens geen eigendom van het circus. Ze behoren toe aan dompteur Tom Dieck junior die onder contract staat bij Herman Renz. ,,Hij gaat volgend jaar aan de slag bij circussen in Frankrijk en Duitsland waar wel duidelijke regelgeving bestaat omtrent wilde dieren in circussen'', lichtte een woordvoerder toe."

Bronnen:
http://www.tubantia.nl/algemeen/binnenland...

De dieren hoeven niet direct gedood worden, dat is onzin. Het is aan de circussen met wilde dieren, om uit te zoeken waar ze nog wel mogen optreden met wilde dieren. Dit wordt steeds moeilijker ,dus er zal vanzelf wel gestopt worden met deze act's. Wat er met de dieren gebeurd kunnen wij hier niet beslissen, er zal normaal gesproken ook hier een "afvloeings regeling "getroffen moeten worden, en zal waarschijnlijk getracht worden om de dieren onder te brengen in een dierentuin waar ze de rest van hun leven verblijven. Terugzetten in de natuur zal niet eenvoudig zijn omdat de dieren een beschermd leven achter de rug hebben .Afgezien nog van de strijd wie die evacuatie gaat betalen. Tegen de tijd dat men het hier misschien over eens is, zijn de dieren overleden en is dat probleem geruisloos opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100