Zijn sofi-nummers aan familie gebonden?

Ik heb mijn sofinummer. Nu zag ik laatst het sofinummer van mijn broer en zijn sofinummer scheelde 'maar' 3 cijfers; de laatste 3.
Nu vroeg ik me af of sofinummers aan familie gebonden is, of dat ze 'at random' worden toegewezen en dat mijn broer en ik toevallig bijna hetzelfde sofinummer hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

At random. Dat jullie bijna hetzelfde nummer hebben is toeval. Toegevoegd na 36 seconden: Het sofinummer wordt automatisch toegekend zodra de Belastingdienst vanuit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) bericht heeft ontvangen van een geboorte of een vestiging vanuit het buitenland. Binnen enkele weken na de geboorte ontvangen de ouders/verzorgers automatisch een kennisgeving met het sofinummer van het kind.

Bronnen:
http://www.allesoverheffingskortingen.nl/s...

Nee, maar geboortejaren komen wel vaker overeen

Ik weet niet hoe oud Igby is, maar als hij/zij dateert van vóór de invoering van het Sofi-nummer (nu tegenwoordig Burgerservicenummer), dan kan het zijn dat zijn/haar broer bij de invoering gelijktijdig een Sofinummer heeft gekregen en dat die nummers elkaar opvolgen omdat ze familie zijn.

BSN's worden tegenwoordig gewoon op volgorde van aanvraag uitgegeven, onafhankelijk van locatie of familierelatie. De volgende reeks cijfers die voldoet aan de elf-proef, maar niet te makkelijk te kraken is, zal het BSN worden van de volgende ingeschrevene, enzovoorts. Ten tijde van de landelijke invoering izjn er een heleboel gezinnen tegelijk gegaan. Deze zullen dus een grotere kans hebben op opvolgende, of nagenoeg opvolgende BSN's. Ditzelfde zie je tegenwoordig nog bij nieuwe migranten, en twee- of meerlingen. Maar in principe wordt er dus niet op gelet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100