wat kan ik hier aan doen? (conflict met collega)

Collega A zegt dat ik tegen haar iets heb gezegd over collega B. Dit heb ik niet edaan. Collega B belt me op mijn vrije dag om te vragen of ik dit heb gezegd, maar zegt er niet bij dat collega A dat heeft gezegd. Op het werk ga ik naar de leidinggevende, omdat B zegt dat ze van iemand heeft gehoord dat ik iets over haar heb gezegd. Ik heb dat niet ezegddus wil ik weten van wie ze dat heeft. Uiteindelijk zegt ze dat collega A dit heeft gezegd.
Vervolgens vraagt leidinggevrnde aan A wat er aan de hand is en A zegt dat ik dit tgen haar heb gezegd. Vervolgens worden A en ik bij elkaar geroepen en zegt A me doodleuk dat ik dat gezegd heb. Waarna een discussie volgt.

Ik spreek de waarheid maar kan het niet bewijzen omdat er niemand vbij was.
Dit is echt heel erg, want ik heb er nu erg veel last van. Als ik haar stem hoor of ik haar aankijk dan kook ik van binnen.

Ik weet echt niet hoe ik hiermee om moet gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou kunnen voorstellen om een goed gesprek te hebben met alle betrokkenen. Wat handig kan zijn is een neutrale gesprekleider zodat t geen kans heeft te escaleren. Wat je misschien in je achterhoofd moet houden is dat bij een conflict alle betrokken partijen een eigen waarheid hebben en daar ook een beleving/emotie bij. Die waarheid klopt want het is hun/jou waarheid. De vraag is hoe gaan jullie met je eigen waarheid verder als collega's. Probeer uit het welles/nietes-spelletje te blijven. Dit klinkt misschien erg zakelijk en koud maar het levert je uiteindelijk het meest op. Dit soort situaties zijn energievreters! Succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100