Is er ooit onderzoek gedaan waarom alle leden van het koninklijke huis een universitaire opleiding hebben (kunnen) volgen?

Ik ben nog nooit een familie tegen gekomen waar echt alle mensen zo goed konden leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zoals Máxima versneld een inburgeringscursus heeft gedaan en prinsen/prinsessen leuke baantjes "krijgen" bij allerlei overheids- instellingen en stichtingen... Zo worden ze ook positief gediscrimineerd met opleidingen en studies. Geld en tijd zat. Erelid hier, voorzitter daar, onderscheiding daar. Zomaar en in mijn ogen vaak onnodig en onzinnig "krijgen" ze alles. Onaantastbare vriendjespolitiek in de monarchie. Toegevoegd na 1 minuut: Oneerlijke voortrekkerij. Heeft niet bepaald iéts te maken met goed kunnen leren hoor... "Toevallig" in de Koninklijke familie wel...? :-o

het begon waarschijnlijk met 2 personen die goed konden leren en hun kinderen goed hebben aangeleerd van jongs af aan en dat lieten doorgeven aan hun kleinkinderen en hun kinderen en hun kinderen etc. 'verder "kan" het omdat er genoeg geld voor is als het om koninklijk bloed aankomt en erbij nog dat je als troon vertegenwoordiger toch niet dom moet zijn

Waar rekening mee moet worden gehouden is dat een aantal leden hele makkelijke studies, die iedereen kan halen die goed kan leren, hebben gevolgd: rechten of economie.

Weet jij hoeveel mensen er op vmbo-t zitten die als ze als de sodemieter hun best hadden gedaan een havo of zelfs vwo/gymnasium diploma in de pocket hadden kunnen hebben?! Dat zijn er best wel een dotje. En hoe, door KEIHARD TE WERKEN. Niet iedereen die op het vwo zit is hartstikke slim en heeft het makkelijk! Maar deze leerlingen bezitten vaak discipline en doorzettingsvermogen en de WIL om iets hoogs te bereiken. En natuurlijk heb je ook de leerlingen die het wel zo allemaal eventjes uit de mouw schudden;) maar over het algemeen niet. En vroeger was het gewoon zo dat als je uit een rijk gezin kwam je hoe dan ook naar school ging en je dan vaak ook een hoog diploma te pakken had. Al was je misschien niet heel slim. Maar je leerde er dan gewoon keihard voor! In deze tijd heb je vaak wat luiere scholieren die het maar lekker laten zitten: 'acht het komt wel joh. Dan toch een niveautje lager...' Maar wanneer jij afkomstig bent van de koninklijke familie lijkt het me toch wel zaak dat je op z'n minst een redelijk niveau wilt bereiken en het liefste natuurlijk universitair niveau. Ik bedoel een prins met een bk-diploma lijkt me geen perfecte combinatie. Dus is de wil bij iemand van adel laten we maar zeggen groter als bij de zoon van 'boer Piet.' En wanneer jij uit een rijke familie komt heb je veel meer middelen tot je beschikking om toch dat niveau te halen tenzij je natuurlijk gewoon echt niet kunt leren! P.S. kijk maar eens naar de tarieven van de huiswerk scholen. Nou nou daar zitten toch echt niet de kinderen van armer kom af hoor...;)

Een lid van het Koninklijk Huis laat je niet zakken natuurlijk, hoe stom ze ook zijn. Je denkt toch niet dat zij de hele studie volgen??

Ik ben van mening dat de opleiding die je volgt voor zeker 75% bepaald wordt door de omgeving waarin je opgroeit. Wie gestimuleerd wordt om veel of hoog opgeleid te worden zal dit doen. Door je te verdiepen in zaken krijg je kennis, kennis erf je niet automatisch van je ouders.