Moet je een boete betalen die iemand anders op jouw naam heeft gekregen?

Ik (degene die dit verhaal typt) heb een voetbalpasje aan iemand anders uitgeleend tijdens het uitgaan. Op de voetbalpas (hier staat geen foto op) staat dat ik ouder dan 18 ben dus overal in de stad naar binnen mag op zaterdag avond. Door hem uit te lenen kon dus een minderjarige op mijn naam naar binnen.

Nu heeft deze persoon een boete gekregen voor wildplassen, maar heeft hij mijn voetbalpas laten zien aan de politie. Natuurlijk wil hij die boete wel betalen voor mij, maar mijn vraag is dus, kunnen we er niet onderuit komen?

Ik heb volgens mij niks strafbaars gedaan door mijn voetbalpas uit te lenen en ik heb niet wildgeplast. Toch krijg ik dus een boete, ipv iemand anders.

Ik ben dus benieuwd als ik deze boete moet betalen terwijl ik geen strafbaar iets heb gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, onderuitkomen is hierbij niet mogelijk. Wel kan jij in persoon hier onderuitkomen, door met deze persoon samen naar het bureau te gaan om een verklaring te laten opstellen. Wel kan je berisp worden op het feit dat je je pas hebt uitgeleent aan een minderjarige opdat deze vrij toegang kon krijgen op bepaalde locaties welke hij anders geen toegang had gekregen, zo ook heb je hem hierdoor de mogelijkheid geboden om bepaalde genotsmiddelen ( alcohol ) te laten kopen. In hoeverre dat strekt weet ik niet. Wees blij dat het alleen maar bij wildplassen is gebleven. Persoonlijk denk ik dat de persoon in kwestie een bijkomend probleem hierdoor heeft gecreeerd, daar deze zich heeft uitgegeven voor een ander. Vind het alleen frappant dat hem niet is gevraagt naar een geldig legitimatie bewijs. Vindt het trouwens wel tof dat hij voor jou wil betalen. Maar er onderuit komen is niet mogelijk tenzij jullie beiden met de spreekwoordelijke billen bloot gaan. Jij wordt aangepakt voor het uitlenen van jou pas. Jouw vriend/kennis wordt aangepakt wegens het valselijk legitimeren en dan tevens nog voor het wildplassen. Mijn advies, ( als het alleen maar het wildplassen is ) laat het zo. En doe het nooit weer...............................

De fout ligt al in eerste instantie bij de disco kroeg of andere gelegenheid.Zij hebben iemant binnen gelaten zonder geldig legitiematie.Dus zij hebben het geluk al gehad dat er geen controlle is geweest op minderjarige gasten.Dan zou de jongen de pas ook nog hebben kunnen gevonden. Gebruikt en toen aan de voetbalclub terug hebben gegeven.Daarna komt de boete bij jou binnen waarop je gelijk naar het buro gaat en daar klaagt.Dat je daar totaal niet bent geweest.Nu moet de agent het tegen deel gaan bewijzen.Jij moet kunnen bewijzen dat jij op dat uur daar niet bent geweest.Einde boete.

Je hoeft de boete niet te betalen. Je hebt het immers niet gedaan. De politieagent heeft zijn werk niet goed gedaan. Hij had deze boete niet uit kunnen schrijven, want hij wist niet zeker of jij het was. Als je dit voor laat komen, hoef jij ook niet te zeggen wie die vriend was. De politie moet namelijk de opsporing doen, niet jij. Ze kan je wel op het bureau roepen om onderzoek te doen naar wie het dan wel was. Dit staat echter los van de boete die jij hebt gekregen die jou niet toekwam. Je hebt een lange adem nodig, maar als je kan bewijzen dat jij die avond niet daar was, dan heeft de politie verder het nakijken in de rechtbank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100