Welk land voert het langste al een oorlog ?

Toegevoegd na 12 minuten:
nu he en niet voerde

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op dit moment is er formeel nog steeds een oorlog gaande tussen Noord- en Zuid-korea. De Koreaanse Oorlog of Korea Oorlog begon in juni 1950 met een aanval van communistisch Noord- op Zuid-Korea. Hij eindigde in juli 1953 met een wapenstilstand. Er is echter nooit een officieel vredesverdrag ondertekend. Toegevoegd na 1 minuut: Nog even erbij vermelden dat dit volgens mij de langslopende officiele oorlog is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koreaanse_Oorlog

Dat zijn de Scilly eilanden en het republiek der Nederlanden. Deze twee partijen hebben een oorlog gevoerd die 335 jaar heeft geduurd. Hierbij zijn er geen doden gevallen. In het einde van de oorlog 1986, is er een vredescontract voor de zekerheid getekend. Lees meer bij de bron. Toegevoegd na 7 minuten: Na de verduidelijking zie ik dat het gaat over nu, dan verander ik mijn antwoord in de langste oorlog die er nu nog steeds is. Dat is de oorlog tussen Noord en Zuid Korea. Die heerst er al sinds 1950 en vrede is er nog nooit getekend. Dit betekent dat er momenteel al 62 jaar oorlog tussen deze landen is (met een spannende wapenstilstand). Vrede tussen deze landen is nooit getekend. Zie tweede bron bij kop: "Huidige oorlogen en conflicten"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Driehonderdvi...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oor...

In Myanmar (Burma) is al sinds april 1948 een burgeroorlog aan de gang. volgens verschillende bronnen is dat momenteel de langste nog lopende "oorlog".

Bronnen:
http://www.globalpost.com/dispatch/news/re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100