Wat is de grootste maffia bende ter wereld en in welk land?

In mexico of toch italie of toch iets anders

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De grootste maffia groepering is zonder twijfel de Russische maffia. Deze hebben maar liefst tussen de 100.000 en 500.000 leden (bronnen verschillen hierover). MS-13 is ook een grote groepering. Wellicht de grootste homogene. De ledenaantallen hiervan verschillen tussen de 10.000 en 70.000. MS-13 is echter geen maffia, maar een gang en zou in dit opzicht geen antwoord op jouw vragen kunnen zijn. Ook de Japanse georganiseerde misdaad (maffia) Yakuza kan als een 'grote' worden bestempeld. Deze bestaat uit zo'n 80.000 leden, maar dit aantal is verspreid over verschillende rivaliserende bendes en kan dus niet als één maffia worden gezien. Als laatste wil ik nog de Chinese triades benoemen. De grootste Chinese triade is Sun Yee On en heeft ongeveer 40.000 leden. In totaal hebben Chinese triades enkele tienduizenden leden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_mafia
http://en.wikipedia.org/wiki/Yakuza
http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_larg...
http://www.crystalkiss.com/top-10-biggest-...
http://www.gangland.net/yakuza.htm

Ik denk de triade,China,omdat daar zeer vaak verfilmingen van komen en ook in coldcase,bones,csi Miami komt die vaak voor.

ik denk dat ms-13 op dit moment de bekendste en meest roemruchte bende is en de grootste maffia bende cosa nostra ? misschien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100