Waarom moeten vrouwen en kinderen altijd eerst gered worden?

Kinderen snap ik natuurlijk wel. Maar mannen zijn toch even waardevol als vrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk zijn mannen even waardevol als vrouwen. Tegenwoordig zijn vrouwen ook heel goed in staat om hun eigen zaken te regelen en staan op sportief gebied ook behoorlijk hun mannetje. Deze hoffelijkheid komt uit een tijd waarin vrouwen minder kwaliteiten toegekend werd. Ook waren vrouwen minder praktisch gekleed (korset, hoepelrok etc.) De vrouwen waren het "zwakke" geslacht. De mannen waren ervoor om voor de vrouwen te zorgen. De vrouw zorgde voor de kinderen en het huishouden. Uit die tijd komen nog meer regels die vandaag de dag minder opgaan. Vrouwen zijn in deze tijd ook prima in staat om de kost te verdienen of op een etentje te trakteren. Maar toch zullen vrouwen er geen bezwaar tegen hebben dat zij samen met hun kinderen eerst gered worden, want op zo'n moment geldt voor de vrouw (de moeder in dit geval) toch dat zij er in deze situatie voor hun kinderen willen zijn.

Vanuit het oergevoel. Vrouwen zijn de enige die kinderen kunnen krijgen. Van mannen hebben we er dus minder nodig, want die kunnen meerdere vrouwen bezwangeren. Het is dus niet geheel rationeel gezien onze huidige wereld waarin we leven. Maar gezien naar het ontstaan van de mensheid dus wel.

Met beerg eens En het heeft denk ik ook te maken, dat de man sterker is en dus meer kans om te overleven.

Ook hier eerst de zwaksten, en dat zijn vrouwen en kinderen... Mannen zijn evolutionair minder, één man kan een hele school bevolken zeg maar, hij kan 100 vrouwen of meer van nakomelingen voorzien, dus mannen kunnen veel makkelijker evolutionair gezien, gemist worden... Ook al een reden om vrouwen en kinderen eerst te redden...

Wat Beerg zegt en ook omdat het vroeger toch de vrouwen waren die voor de kinderen zorgden. De kinderen moesten dus samen met hun moeder eerst gered worden,wie moest er anders voor ze zorgen ? In deze tijd is dat natuurlijk anders,vaders kunnen net zo goed voor hun kinderen zorgen.Maar dan blijft het antwoord van Beerg nog overeind voor deze tijd.

Vrouwen en kinderen eerst is een bekende uitspraak die stelt dat vrouwen en kinderen eerst gered moeten worden (in tegenstelling tot "iedereen voor zichzelf"), als niet alle personen uit een groep mensen in veiligheid kunnen worden gebracht. De uitvoering van dit principe gebeurde tijdens het zinken van de Birkenhead in 1852, hoewel de uitspraak pas in 1860 werd bedacht. Hoewel het nooit werd opgenomen in de internationale scheepswet, werd de uitspraak populair door het gebruik op de RMS Titanic in 1912, waar als gevolg van dit principe, 74% van de vrouwen aan boord werd gered, 52% van de kinderen en slechts 20% van de mannen. Maar onderzoek wees nadien uit dat vele reddingsboten slechts halfgevuld waren. Vele vrouwen durfden niet plaats te nemen in de reddingsboten, zo hoog boven het donkere water, om dan nadien weg te roeien in de ijzige nacht. Hieruit volgde de conclusie dat een mix van beide geslachten soms noodzakelijk is. Mensen in nood hebben behoefte aan sterke personen die vertrouwen geven, kracht uitstralen en/of leiding kunnen nemen. Dat hoeven niet altijd mannen te zijn. Een jonge sportieve vrouw die als eerste gered wordt uit een hachelijke situatie, kan de aanzet zijn voor anderen om haar voorbeeld te volgen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwen_en_ki...

Het zal vast wel voortkomen uit het gevoel dat de man de baas van het gezin is en deze moet beschermen en zo nodig zich opofferen om het voortbestaan van dat gezin te bewerkstelligen. En het voelt ook gewoon juist. Je bent wel een schoft als je een weg baant naar de reddingsboot door de vrouwen aan de kant te ellebogen. Toegevoegd na 1 minuut: aanvullend hierop: Als het ieder voor zich zou zijn zouden alle vrouwen en kinderen pas als laatst aan de beurt komen, simpelweg omdat mannen fysiek wat sterker zijn.

Een man zal automatisch vrouw en kinderen beschermen dus die eerst.

voor de voortplanting zijn de vrouwen het belangrijkste , met een man kan je meerdere vrouwen bezwangeren, maar met 1 vrouw is de mensheid tot ondergang gedoemd.

Kinderen zijn de toekomst, vrouwen zijn het sterktste ras.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100