wat is een visum en wanneer en voor wat heb je het nodig ? (zie beschrijving)

Ik zou willen weten hoe je een visum moet regelen voor iemand in turkije en hoeveel dat kost.

En waarvoor is het en wanneer kan je het niet aanvragen voor iemand in turkije ?

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Een visum is een document dat je het recht geeft om naar een bepaald land te reizen of daar te verblijven. Het is een vergunning om een land in- of uit te reizen of om er te verblijven. Nederlanders hebben voor Turkije een visum nodig, maar dat koop je bij aankomst in Turkije voor 15 euro. Of iemand een visum voor Nederland nodig heeft, hangt af van de nationaliteit en hoe lang iemand in Nederland wilt blijven. Iemand uit Turkije heeft een visum voor Nederland nodig. Er is een verschil tussen een visum voor een verblijf van korter dan 90 dagen en een voor langer dan 90 dagen. Iemand die een visum nodig heeft, moet het visum tijdig aanvragen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar hij of zij verblijft. Jij kunt het dus niet aanvragen voor iemand in Turkije, dat moet diegene zelf doen in Turkije bij de Nederlandse ambassade. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/visum-voor-nederland Toegevoegd na 1 minuut: Dat heet dan Aanvragen Schengenvisum Als Nederland het hoofddoel is van de reis, kunnen buitenlanders een visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade of consulaat. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/visum-voor-nederland/schengenvisum Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja, de kosten: Een schengenvisum kost € 60,00.

Een visum kan je voor (niet vergeten anders kan je weer achter aansluiten in de rij) de in Turkije douane kopen voor 15 euro. Handig wanneer je die gepast kan betalen. Je krijgt een sticker in je paspoort of een briefje bij een id kaart. Hij is 90 dagen geldig.

Als u op de luchthaven aankomt kan u een visum kopen voor 3 maand en dat kost u € 15. Sommige permanente bewoners gaan na die 3 maand even buiten TRY ,bv naar Cyprus of Kos, en betalen een nieuwe bij het binnenkomen. U kan evenwel een "Blauw boekje of Ikamet" kopen. Dan moet u niet telkens die € 15 betalen Te volgen stappen: 1.bij de plaatselijke vreemdenpolitie de papieren ophalen. 2.Al je gegevens (paspoort/ adres Nederland/ turkije/ voornaam ouders) meenemen en vervolgens het laten TYPEN,dus niet handmatig dan wordt het afgewezen. Er zijn type-bureaus die zich daarin gespecialiseerd hebben,in de onmiddellijke omgeving. 3.U heeft 6 pasfoto's nodig, denk wel aan de achtergrond, moet vlak en licht van kleur zijn, bovendien 4 x 5 cm. 4.Gevraagde bijlages allemaal kopiëren en lever het netjes af bij de plaatselijke vreemdelingen dienst in een dossier. 5.Je moet dan naar het belastingkantoor om je Ikamet te betalen,dit kan varieren volgen de gewenste periode, bedragen hierover hangen ter plaatse in het kantoor van de vreemdelingenpolitie. WAS 172 TL voor één jaar maar dit is nu terug gebracht tot 120 TL, let op want men rekent soms nog het oude bedrag aan ! 6.Het betalingsbewijs van het belastingkantoor wordt samengevoegd bij je dossier....en dan pas sturen ze het op naar het hoofdkantoor. 7.De Ikamet kun je na 2-3 weken ophalen bij de plaatselijke vreemdelingenpolitie. LET WEL: dit is per persoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100