Aan welke pistolen zit men te denken bij de vervanging van de huidige politiepistolen?

Ik lees op een nieuwswebsite dat ze het vervangen van de Walther P5 en de Glock 17 (onder meer in gebruik bij de KMar voorzover ik weet). zullen moeten uitstellen tot tenminste 2012 of 2013.

- Wat zijn nu de serieuze kanshebbers voor vervanging?
- Waarom wordt er gesproken over het moeten 'omscholen' van agenten voor een nieuw pistool?
- Waarom moet het zo lang duren?

Als ik de keuze had moeten maken had ik de voors- en tegens van een aantal verschillende modellen ook wel in een paar maanden uiteen kunnen zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederland is lekker bezig met de burocratie. Wat ik begrepen heb, is dat deze order Europawijd uitgeschreven diende te worden en dat de aanbieders niet dat leverde wat gevraagd werd. Maar inderdaad, hoe moeilijk kan het zijn een goed werkend wapen met voldoende stopkracht en standaard munitie te implementeren. Helaas weet ik niet welk model nu in overweging genomen wordt. Van de Walther P5 is nu een ook een 'vrouwenmodel' lichter beschikbaar (kleiner, lichter etc). Glock is altijd goed.

Zie de bron van het ministerie van binnenlandse zaken: Hier staat e.e.a. vermeld over de huidige situatie en planning. Een organisatie als de Politie gaat niet over één nacht ijs. Het is geen vergelijk zoals jij en ik een tv of pc gaan aanschaffen en alle voor's en tegen's op een rij gaan zetten. Er wordt naar veel meer zaken gekeken: Veiligheid voor zowel agent als burger, werking, handelbaarheid, gemak, kosten van onderhoud, kosten van patronen, kosten van trainingen, kosten van omscholing, (elk wapen heeft zijn eigen karakteristiek), kosten van aanschaf etc.etc. Toegevoegd na 1 minuut: NB: Daarbij zal er wellicht ook een stukje wetgeving aangepast moeten worden wat op zich al tijd vergt.

Bronnen:
http://www.minbzk.nl/actueel/@124873/nieuw...

Ha, die Mlodewijk; Zoals altijd bij dit soort grote aanbestedingen draait het weer uit op een politieke beslissing, veel eerder dan een politiedeskundige. Ik denk dat het in de praktijk lood om oud ijzer is en dat juist de (om-, bij-)scholing van de pliesies veel belangrijker is dan de keuze van het plaffertjesding zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100