Wat is een nachtmerrie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een nachtmerrie is zoals gezegd een vrouwelijk paard dat 's nachts opereert. Nou even weer serieus, een nachtmerrie is natuurlijk een onprettige droom, er is helemaal niets abstracts aan dit begrip, het overkomt je ooit eens een keer en je weet meteen wat het is. We hebben dan denk ik ook voldoende grond om aan te nemen dat je vraag niet over de definitie van het woord gaat. Misschien ben je op zoek naar een zweverige invulling, een betekenis die er met de haren bijgesleept is of iets dergelijks, misschien wil je iets horen over chakras, misschien iets over aluminumfolie en hoe dat nachtmerries tegenhoudt omdat ze van buitenaf ingestraald worden door de CIA, dan mag je je vraag echter duidelijker stellen

angstdromen die geregeld terug komen, raadgevers van onverwerkte emoties en of traumas

Een akelige droom die gepaard gaat met zweten en heftige angsten . Maar het kan ook om een zeer ernstige gebeurtenis gaan dat wordt ook een nachtmerrie genoemd.

Ha, die Sharona30; Een hele nare droom, waar je soms zelfs van wakker kan schrikken. En in overdrachtelijke zin een angstbeeld.

Ik heb hier geen enkele informatie over opgezocht en weet er ook verder niets van, maar ik kan je wel vertellen wat ik denk. Ik denk dat een nachtmerrie simpelweg een soort reflectie is van dat waar je bang voor bent, alleen dan in een heel andere vorm (daarmee bedoel ik met een verdraaiing van de realiteit).

Een nachtmerrie is te snel van de ene toestand naar de andere gaan... Echt waar niet meer dan dat... Als je te snel van diepe slaap naar waken gaat, dan heb je een nachtmerrie... Waarom dan? Omdat je tijdens dromen alles gelooft wat je ziet... Ben je te snel wakker dan geloof je je droom nog tijdens het waken: de nachtmerrie... Hoe simpel kan het zijn...

Nachtmerries zijn extreem angstige dromen met erg negatieve emoties waaruit je meestal wakker schrikt. Bijna altijd heeft de dromer na de nachtmerrie een goede herinnering aan de vervelende situatie die net gedroomd is. De nachtmerries kunnen variëren van een achtervolging, vallen, verdrinken, anderen zien overlijden, herhalen van een vervelende gebeurtenis tot eigenlijk alles wat een mens angst kan aanjagen. Zo`n 7-10% heeft vaker een nachtmerrie (meer dan een keer per maand) en 2-3% heeft meerdere nachtmerries per week. Maar liefst een half miljoen mensen in Nederland heeft dus meerdere nachtmerries per week. Nachtmerries komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het is alleen niet duidelijk of dit komt doordat vrouwen vaker hun dromen onthouden/vertellen of doordat ze meer nachtmerries hebben.

Bronnen:
http://www.healthylives.nl/ontspanning/ont...

Een vrouwelijk paard dat graag tot in de kleine uurtjes opblijft. Zo heb je ook ochtendmerries: die staan graag vroeg op.

Een nachtmerrie is een droom met een bijzondere intensiteit en met een inhoud die als vervelend wordt ervaren. Dit soort droom treedt gewoonlijk tijdens de REM-slaap op en kan van fysieke bewegingen vergezeld gaan. Tot ongeveer de achttiende eeuw werden nachtmerries vaak als werk van demonen beschouwd. Die werden verondersteld op de borst te zitten van degene die een nachtmerrie had. Diverse vormen van magie en geestelijk bezit werden ook als oorzaken aangedragen. In de negentiende eeuw werd met name in Europa verondersteld dat een verkeerd dieet verantwoordelijk kon zijn voor nachtmerries. Tegenwoordig weten we dat slaapverlammingen de oorzaak zijn van deze demoonse nachtmerries. Tegenwoordig wordt in het algemeen verondersteld dat er fysiologische oorzaken voor nachtmerries zijn, zoals hoge koorts. Tevens kunnen er psychologische redenen zijn, zoals een trauma of stress.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100