Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De amandelboom was in de tijd van Karel de Grote en daarvoor het symbool van de waakzaamheid en de wedergeboorte omdat de boom al vroeg in januari bloeit en in zijn bloei een ongekende schoonheid vertoont. In de mystiek staat de amandel als symbool van het 'geheim'. Verder staat het als symbool voor de nieuwe geboorte en tijdens de kraamtijd was het gebruikelijk om met amandelen gevulde doopsuiker te eten.

Pag 20 van de bron
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bedankt voor je andwoord

Andere antwoorden (1)

In Vlaanderen krijgt kraamvisite nog altijd met amandel gevulde doopsuikers. Een zeer oud gebruik dat teruggaat tot de Germanen. Volgens de volkstraditie kwamen de suikerbonen uit de doeken als het kindje gedoopt was. Het kindje had de suikerbonen gekakt.

Diegenen die de baby komen bezoeken krijgen suikerbonen. Dat zijn amandelvormige suikerbonbons, met een vulling bestaande uit een amandel of chocolade. Ze worden traditioneel verpakt in een kartonnen doosje, zakje of iets dergelijks.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding