Wat gebeurt er met brieven/enveloppen waarbij het adres van de geadresseerde echt niet leesbaar is?

Worden deze vernietigd? Of wordt de envelop open gemaakt? Ik ben benieuwd naar de antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het echt niet leesbaar? Dan worden de poststukken retour afzender gestuurd, mits er een afzenderadres op de poststuk staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaat de poststukken naar een speciale afdeling; onbestelbare stukken. Hier werken mensen die gemachtigd zijn door de rechter om poststukken te open om zo te onderzoeken wie de geadresseerde is en mocht dat niet lukken, dan de afzender. Deze onderzoeken kunnen een lange tijd in beslag nemen. Hoe ik dit weet. Werk zelf op de zakelijke markt van PostNL en hier heb ik dagelijks met de klanten er over

Ik heb bij postNL gewerkt ;) wij stopten ze terug in een bak en werd het terug gestuurd naar waar het vandaan kwam (als het van een bedrijf of zo is, tijdschrift) Meestal is er wel iets te achterhalen aangezien de brieven in die sorteerbaar uit dezelfde brievenbus komen.

Als er een afzender opstaat wordt die terug gezonden. Als de geadresseerde niet meer te lezen is en er geen afzender opstaat hoop ik dat men die openmaakt om vooralsnog iets te vinden.

Dit heeft te maken met het grondwettelijk geregelde briefgeheim (artikel 13, eerste lid, van de Grondwet). Als het adres niet leesbaar of niet achterhaalbaar is en als er geen afzender op de envelop staat, wordt het geopend op last van de rechtbank Den Haag (artikel 5 van de Postwet).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100