BH's: Waarom is een grote cupmaat met een smalle omtrek zo moeilijk om te vinden?

Dit probleem heb ik en andere mensen die ik ken, we zijn niet zo breed dus hebben omtrek 70 nodig. Maar qua cupmaat hebben we D of E nodig, en een andere vriendin zelfs F. MAar bij maten vanaf de C is de omtrek meestal minstens 75, wat dus te los zit.. Waarom springt de BH markt hier niet op in? Heb het eens in een winkel gevraagt of hier meer vraag naar was, en dat bleek wel zo te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat valt tegenwoordig best wel mee...probeer maar eens ee kleine cupmaat (B of C) te vinden met een omtrek van 110 tot 115 centimeter ; DAT is pas een mission impossible. De meeste vrouwen van mijn postuur dragen een 95 F, maar dit zit helemaal niet lekker en kleedt ook niet goed af. overigens is er in de cupmaten de afgelopen jaren wel wat veranderd ; wat B was heet nu C, C heet D, DD heet zelfs F ; de borsten zijn niet groter geworden, de benaming wel. Vanity-sizingvrees ik. Bij de Hema hoef je het in elk geval niet te zoeken, maar de lingeriewinkel moet je wel kunnen helpen. Overigens is 70 cm wel HEEL erg klein ; dat heeft mijn dochter van 44 kilo !!! Daar een F-cup bij, dan sodemieter je voorover joh. Het beste advies dat ik je kan geven is in een goede, niet een goedkope maar een GOEDE (dus niet Honkemuller of Livera, maar een echte speciaalzaak) je maten eens goed op te laten meten. Dikke kans dat er iets heel anders uitkomt dan je had verwacht. Schaam je niet, dat geldt voor 90 % van de vrouwen. De achterband van je beha hoort net iets boven je taille te zitten (en niet tussen je schouderbladen maar daar onder), en bij een beugelbeha moet het midden tegen de huid sluiten en niet naar voren steken. En als je na een dag je beha uittrekt. mag je geen striem zien van de band. Vervolgens kun je in een goedkope winkel beha's gaan passen, maar kijk er niet raar van op als er maar verhipte weinig past. De enige behamaat die redelijk pas gemaakt lijkt te zijn is 75 t/m 85 B en C. De rest blijft een gok.

Het is exceptioneel zulke maten, daarom zijn ze niet te krijgen...

Valt wel mee hoor, zo exceptioneel is het niet. Ik weet niet waar je woont, maar ik heb een heel goed adres voor deze maten. Ik ken iemand die heeft 75H, goed ze is mollig, maar ziet er prima uit.

Als ik dit probleem heb (overigens niet zo vaak, heb niet zulke grote tumtummen) kunnen ze hem vermaken zodat de omvang wel mooi past. Ik denk dat je dit ook wel bij een kleermaker kan laten doen. Of misschien dat er een lingeriezaak is die dit voor een kleine vergoeding wil doen. Ik weet dat dit wel weer extra kosten met zich meebrengt, maar anders kan je helemaal niks moois kopen. Succes ermee! Toegevoegd na 1 dag: Waarom zet diegene die mij een min heeft gegeven er geen uitleg bij? Mijn antwoord is goed bedoeld hoor.

Waarschijnlijk is er toch niet genoeg vraag naar. Dat is de enige reden die ik kan bedenken: Te weinig vraag en dus niet winstgevend. Ik denk dat als je goed zoekt dat ze er wel zijn, kijk ook eens op internet daar is vaak meer te vinden dan in een winkel. In winkels hebben ze alleen het 'reguliere' aanbod. Je hebt in een winkel gevraagd of er meer vraag naar was, en dat was zo. Maar dat is meestal zo in winkels: Er is vraag naar wat ze niet hebben, dus een relevante bron is dit niet.

Er zijn winkels die hierin gespecialiseerd zijn, ik ken er in ieder geval één in IJsselstein bij Utrecht. Daar hebben ze vooral grote maten, en ik alle taillematen. Gegroet

Het is gewoon moeilijk om een goede pasvorm te vinden voor een onnatuurlijke borst...

Neus eens rond op internet, ik heb gegoogled op 70 D, best veel te koop hoor. Hieronder heb ik er bv een gevonden. Moet je wel helemaal naar onder scrollen.

Bronnen:
http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...

omdat het geen doorsnee maat is,standaard maten zijn er genoeg te koop,ik hoop idd dat de winkeliers hier wat aan gaan doen

Er zijn weinig mensen met deze combinatie van maten, en dus is er weinig vraag en dus is het relatief duur ze te produceren, en gebeurt het weinig. (Als er weinig van verkocht gaan worden is de opbrengst / kosten verhouding niet winstgevend)

Zoals al vaker is gezegd, zijn het geen standaard maten en is er meer vraag naar de maten die wel veel te koop zijn. Ik schijn volgens de dame van de lingeriewinkel eigenlijk 65 nodig te hebben. Dat is dus niet te vinden. Overigens kan ik 70 wel vaak vinden in fatsoenlijke lingeriewinkels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100