Gedurende Wantijpop (festival) is het verboden om trainingspakken en/of bandshirts te dragen. Kunnen ze dat maken en waarom die regel?

Zie de volgende link: http://wantijpop.a-i4.nl//index.php/huisregels

geciteerd: Voetbalshirts, trainingspakken, groepskenmerkende teksten en/of kleding met nationalistische tekens of uitingen worden geweigerd.

Mijn vraag: Kan een organisatie op een openbaar terrein als het wantijfestival, ditmaal gezien als festivalterrein, mensen weigeren die trainingspakken of bandshirts dragen?

En wat is de beweegreden van deze regel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kunnen ze maken, het als alle andere regels. De organisatoren beschouwen waarschijnlijk de dragers van dergelijke kledingstukken als potentiële onruststokers en a sociale figuren.

Aangezien dit festival van een organisatie is ongeacht waar het worden gehouden mogen zij regels handhaven. Zij willen juist voorkomen dat mensen die zulke kleding draagt ruzie en of vechtpartij krijgt met andere supprorters en of fans. Als je casuel kleding draagt kun je aan buitenkant niet zien of je ajax of psv enz. fan bent dus feesten maar!! Toegevoegd na 3 minuten: Omdat op deze wereld helaas genoeg domme mensen zijn die ruzie maakt over onzin dingen en vooral op partys en festivals dat voor amdere mensen verpesten.