Mijn 10 jarigedochter wordt bedreigd door een jongen uit haar klas. Hij wil haar vastmaken en vervolgens met een mes in haar hart steken. Wat te doen?

De juf heeft alles gehoord en hem erop aangesproken. Dat is alles wat ik weet want er wordt geen feedback gegeven. Wel heb ik gevraagd of zei misschien zelf de veroorzaker van is, maar nee het is een erg lief en behulpzaam meisje volgens de juf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bespreek dit met de ouders van de klasgenoot. Misschien kunnen jullie er samen uitkomen. Aanspreken op gedrag maakt nogal weinig uit in een situatie als dit. Deze jongen heeft duidelijk problemen Toegevoegd na 11 minuten: Na het lezen van de reactie bedacht ik me dit nog; Mochten de ouders niet meewerken, onderneem dan zelf stappen. Ga naar de politie. Waarschijnlijk zullen zij dit niet snel serieus nemen, maar laat hun in ieder geval contact opnemen met de ouders. Dan zijn de ouders vaak ook wat gewilliger. Het blijft tenslotte een doodsbedreiging, ongeacht leeftijd.

De juf heeft hem eeop aangesproken? Wat dacht je van meteen naar de directie en schorsen, beter nog van school sturen. Gesprek met de ouders zal denk ik niet helpen aangezien een normaal opgevoedt kind zoiets nooit zal zeggen of er ook maar aan zal denken op zo een jonge leeftijd. Ik zou een goed gesprek met de schoolleiding aangaan met de ouders van dit kind erbij, de juf natuurlijk ook & de wijkagent om te kijken wat voor sancties er kunnen volgen. Dit is te gek voor woorden, toen ik 10 was speelde ik met mn lego

Vooropgesteld: uw vraag is enigszins onduidelijk. Ik interpreteer het alsof de jongen uw dochter eenmaal gezegd heeft wat u in uw vraag stelt, en niet dat dit nog steeds zo is of regelmatig terugkomt. Het is als ouder moeilijk te bepalen wat er nou precies gebeurd is. Laat ik voorop stellen dat het belangrijk is om te constateren dat dit niet acceptabel is, maar ik ga niet automatisch mee in de reactie van de personen hierboven mij dat er 'duidelijk' een steekje los bij de jongen zit. De werkelijkheid is dat we niet weten wat de context was van de opmerking. Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat de jongen slechts iets imiteerde wat hij op televisie gezien of gehoord had. De persoon die er het beste over kan oordelen is de juf. Nu ken ik haar niet, maar als er geen andere twijfels zijn, zou ik toch op haar professionele kennis afgaan. Zij lijkt te accepteren dat het aanspreken afdoende is in de context waarin de woorden zijn gevallen. Ik zou overwegen om daarin mee te gaan. Het is natuurlijk wel belangrijk om vinger aan de pols te houden. Ga daarbij niet specifiek elke dag vragen of die jongen haar nog bedreigd heeft, maar luister haar verhalen gewoon aan, wees nieuwsgierig naar wat haar bezig houdt en houd ook in de gaten of je iets aan haar gedrag merkt. Probeer ook dit incident niet continu op te rakelen, tenzij ze er zelf over begint. Het is ook niet nodig om haar angst aan te praten of onzeker te maken. Heeft u het vermoeden dat het vaker voorkomt, of dat er toch meer speelde, neem dan contact op met de school. Het is immers aan de school om een omgeving te creëren waarbij ieder kind zich veilig voelt. U mag daarom ook van de school verwachten dat zij er iets aan doen.