Waarom is er geen grenspaal tussen Italië en Vaticaanstad te vinden?

Om bijna heel Vaticaanstad staat een hoge muur, maar aan de kant van het Sint-Pietersplein is nergens een grenspaal te vinden. Alleen een klein hek markeert de landsgrens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sinds er vrij verkeer is tussen de landen in Europa, zijn grenspalen helemaal niet meer relevant. Er zijn duizenden weggetjes tussen Nederland en Belgie of Duitsland waar ook geen landsgrenzen gemarkeerd zijn. Grenspalen die er nog wel zijn worden als bijzonder beschouwd. http://www.grenspalen.com/ De grens tussen Vaticaanstad en Italie wordt gevormd door de stadsmuur van Vaticaanstad, die gebouwd is om de paus te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Op het Sint-Pietersplein voor de Sint-Pietersbasiliek is de situatie meer complex. Hier bevindt de grens zich even buiten de colonnade van Bernini, terwijl de Italiaanse politie veiligheidstaken op zich mag nemen. De grens tussen het plein en de Italiaanse Piazza Pio XII wordt aangegeven door een witte lijn en kan doorgaans ongehinderd gepasseerd worden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Grens_tussen_Itali%C3%AB_en_Vaticaanstad

Omdat Vaticaanstad met Italië afgesproken heeft dat reizigers aan de grens geen paspoort hoeven te laten zien. Je kunt er zo in- en uitlopen. De grens wordt gevormd door een laag hek wat de pleinen van Italië en van Vaticaanstad van elkaar scheidt.

Bronnen:
http://www.cmo.nl/euforum/index.php/geschi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100