Hier zijn geen regels voor. Hooguit kun je proberen te ontdekken wat gebruikelijk is. Als de familie van de overledene een rouwkaart of -advertentie opstelt, dan voegt het eigenlijk niet zoveel toe, om de titulatuur te vermelden.
Als het alleen om een rouwadvertentie gaat, en de overledene heeft een veel voorkomende naam (b.v. Jan de Vries) kan wel, terwille van het onderscheid, de titulatuur vermeld worden. Maar ook zie je vaak, dat in de zin, direct volgend op de naam van de overledene iets wordt verteld, wie hij was.
De titulatuur wordt bijna altijd wel vermeld, als het een rouwadvertentie betreft, die wordt geplaatst door anderen dan de directe familie. B.v. collega's, de leiding van een bedrijf of universiteit waar de overledene werkzaam was.
Misschien heb je iets aan de voorbeelden in onderstaande link, n.a.v. het overlijden van Prof. dr. Jan Bilderbeek. Je ziet daar 13 voorbeelden, waarvan 2 van familie (1 is een kopie), en juist daar wordt de titulatuur niet vermeld. Dat in de dankbetuiging (van de familie) weer wel Prof. Dr. wordt gebruikt, zal te maken hebben met het feit dat deze dankbetuiging ook is gericht aan al die andere plaatsers van rouwadvertenties.
http://www.mensenlinq.nl/mensenlinq/overlijdennl/site/advertentie/detail?advid=4072503&pid=4072605