Waar is het diploma verzorgende C mee te vergelijken?

Ik heb een diploma ziekenverzorgende, tegenwoordig heet dat verzorgende niveau 3, nu lees ik ook advertentie's waar verzorgende A , B of C gevraagd worden.
Waar 'staat' dit voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verzorgende B en C gebruiken ze weleens in de thuiszorg. De eventuele diploma behaal je door een interne opleiding bij de thuiszorg. Een verzorgende C is qua opleidingsniveau lager dan de opleiding ziekenverzorgende. Het zit tussen niveau 2 en 3 in. Heb je de opleiding oude stijl gedaan? Dan heb je een opleiding vergelijkbaar met niveau 3-ig. De verzorgende C is niet bevoegd om de werkzaamheden van 3-ig uit te voeren.

Als verzorgende C verricht je verzorgende en begeleidende taken voor cliënten die persoonlijk op hen zijn afgesteld. Naast het verrichten van persoonsgerichte lichamelijke verzorging worden huishoudelijke taken verricht. Het is belangrijk dat de zelfredzaamheid van de cliënt zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. Je werkt bij verschillende cliënten thuis of in een zorginstelling.- opleiding: mbo Verzorgende C niveau 3, hbo-V of Geneeskunde. - afgeronde ADL-stage is een must

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100