Over twee weken is het honderd jaar geleden dat de Titanic zonk. Worden er nog dingen gedaan om dat te herdenken? Een boek bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in ieder geval een herdenkingsbijeenkomst: http://www.sintjacobskerk.nl/nieuws/titanic.htm dirk Musschoot heeft er een boek over geschreven: http://www.geschiedenis24.nl/ovt/afleveringen/2012/29-01-2012/100-Jaar-Titanic.html

Bronnen:
google.nl

De film van titanic komt weer op het witte doek in 3D.

Muziekverenigingen zullen in hun jaarlijkse uitvoering 'My Heart Will Go On' gaan spelen.. let maar op!

National Geographic zal er ook aandacht aan schenken

Bronnen:
http://channel.nationalgeographic.com/chan...

Of er een boek uitkomt weet ik niet, waarschijnlijk wel maar ik heb er geen weet van. Wat ik wel weet is dat er in België via de radiozender Q Music een actie loopt om een plaatsje te winnen voor een 13-daagse expeditie met een 11 uur durende onderwaterexpeditie naar het wrak van de Titanic. Ik heb de link bijgevoegd dus wie graag deelneemt en Q Music kan ontvangen die kan een kans wagen. Wellicht worden er wereldwijd wedstrijden en acties gehouden om in de buurt van het wrak te komen. Liefs

Bronnen:
http://tv-visie.be/nieuws/radio/26maart201...

In mijn agenda staat een potlood krabbeltje : a tribute to the Titanic and all of her victims. Een engelstalige 3D film komt op 15 april aanstaande in de Britse bioscopen. Het is afwachten wanneer deze in Nederland te zien zal zijn. In het zuid-Engelse Southampton staan allerlei activiteiten op het programma vanwege de 100e dag van het zinken van the Titanic. Aldaar verschijnen wel weer boeken over de reis en het zinken van het schip.

Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft een tentoonstelling over de Titanic. In de hoofdrol 3 Nederlanders die op het schip zaten en hoe het hun vergaan is tijdens de reis.

Bronnen:
http://www.maritiemmuseum.nl/website/index...

Bij het Haags Gemeentearchief (in het stadhuis van Den haag) liggen originele foto's en documenten van de Titanic. De Haagse meubelmakerij Mutters heeft namelijk de luxe hutten en een aantal zalen van de Titanic ingericht. Op 14 april is het de Dag van de Haagse Geschiedenis en houdt het Haags Gemeentearchief Open Huis. Tijdens rondleidingen worden originele Titanic-foto's getoond. Ook is er de hele dag een presentatie over de Titanic te zien.

Bronnen:
http://www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl/p...

Omdat het binnenkort 100 jaar geleden is, wordt binnenkort in Belfast (waar de Titanic gebouwd werd) het Titanic museum geopend. Daarbij worden twee weken lang allerlei herdenkingsactiviteiten georganiseerd.

Bronnen:
http://www.titanicbelfast.com/Navigation/A...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100