Herman Van Rompuy is zonet aangesteld als allereerste Europese president.Waarom is dit niet met een stemming gebeurd maar wel met "steun"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Monsieur de Rompuy is gekozen omdat hij de figuur is,die anderen het minst voor de voeten zal lopen! Daar was men bij Jan-Peter niet zeker van. Omdat in dit geval stemming niet(meer)nodig was.

Dat is nu politiek, daar snappen we niets van, de krachten moeten netjes verdeeld worden... Waarom denk je dat Karzai in Afghanistan weer gewonnen heeft? Achterklap en elkaar de macht toespelen... Zo zit dat... En dat noemen ze dan "STEUN", ammehoela...

Stemming is slechts nodig als er geen consensus bereikt kan worden. Met achterkamertjes overleg kan je bovendien veel beter 'koehandel' plegen. Voor niets gaat de zon op, voor de verleende steun zal Nederland wel ver en vet commisariaat in ruil krijgen. Lang leve checks and balances.

Als een stemming niet nodig blijkt te zijn, omdat de landen het met elkaar eens zijn geworden, waarom zou dit voor louter de formaliteit dan nog moeten? Geen noodzaak dus en de dames en heren kunnen op tijd naar huis; geen nachtwerk. Van politiek achterkamertjesgedoe wil ik zeker niet spreken.