waarom geven winkels, hotels e.d. hun ongebruikte overschotten niet aan instellingen voor een goed doel?
Mijn dochter heeft als studentenjob in Novotel gewerkt als afwasser. Zij vertelde dat er enorme hoeveelheden ongebruikte voeding werd weggegooid. Het personeel mocht dit niet meenemen, wel ter plaatse opeten. Zalm, chocolademousse, viseipastei enz.. Nu begrijp ik wel enigszins waarom het personeel het niet mag meenemen, maar waarom geven dergelijke zaken hun materiaal niet gewoon weg aan instellingen voor een goed doel? Hier in België is zelfs iemand veroordeeld die muffins uit een vuilnisbak had genomen om het aan armen te geven (wel in beroep vrijgesproken). Ik begrijp dit ook weer uit juridisch oogpunt, maar ook hier : waarom geeft die supermarkt haar overschot van eten niet gewoon weg aan instellingen allerhande?
http://www.tastethewaste.nl/index.php/de-documentaire
http://www.tastethewaste.com/info/film
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.