Als je je naam zou veranderen, veranderen dan ook de erfenisrechten van bv je broer en zus die dan een andere naam hebben?

Toegevoegd na 1 minuut:
Bv als je geen kinderen hebt, kan dan je familie die dus niet meer dezelfde naam heeft iets erven van jou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naamswijziging verandert niets aan de familierelaties. Toegevoegd na 14 minuten: Ik ben het met Amadea eens dat het een onduidelijke en onoverzichtelijke wereld kan worden, als iedereen, naar believen zijn naam verandert. Gelukkig wordt er bij echt belangrijke zaken altijd een uittreksel van het geboorteregister gevraagd en daar staat de oorspronkelijke naam altijd op. Je kunt je broer en zus wel onterven, maar dat gaat gewoon via de notaris.

Het blijft familie, en er staat altijd wel ergens dat jouw naam veranderd is als dat officieel gebeurd is. Dus die familie is, misschien met moeite, wel te vinden. Dus erft

Of jij je naam nu verandert of niet, je blijft tot dezelfde stamboom behoren en na jouw overlijden gaat jouw erfenis naar de eerstvolgende in de erfrechtlijn.... als je geen kinderen hebt zijn dat in 1e instantie jouw ouders, broers of zussen... tenzij jij per testament anders beslist... Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100