Wat zijn (leuke) alom geaccepteerde misvattingen?

Bijvoorbeeld;
Moslims bidden richting het oosten (is niet; bidden richting Mekka)
De uitspraak van "Veni, Vidi, Vici" (de c wordt in het latijn uitgesproken als een k, niet als een "tsj")

enzovoort, enzovoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De chinese muur is vanaf de maan te zien. Mexico City is de hoofdstad van Mexico. Eskimo's hebben 20 woorden voor sneeuw. Cleopatra was een egyptische koningin en Ceasar was keizer. Beren gaan in winterslaap. Katten zien in het donker. Muilezels zijn onvruchtbaar. Het menselijk lichaam wordt elke 7 jaar vernieuwd. De maag krimpt door diëten. Het beste van de aardappel zit vlak onder de schil. Tijdens borstvoeding is bevruchting onmogelijk. Witte wijn komt van witte druiven. enz. enz. Kijk eens op onderstaande site. Iemand heeft er blijkbaar een boek over geschreven. Misschien iets voor jou?

Bronnen:
http://www.misvattingen.nl/voorwoord.html

Vrouwen kunnen niet parkeren... Mannen lopen hun lul achterna... Homo's zijn zulke lieve jongens... Blondjes zijn dom... Politieagenten rijden nooit zelf te hard! Toegevoegd na 4 minuten: Oh en niet te vergeten: Cantare's oude avatar was aanstootgevend!

Paul Mcartney is dood. Elvis leeft nog. Eskimo's hebben 1000 woorden voor 'sneeuw'. Van spinazie word je sterk. Struisvogels steken hun kop in het zand.

Ha, die Maartah; Dat de heilige Nicolaas ooit in zijn leven in Spanje zou zijn geweest.

Het is een wijdverbreid misverstand dat kado ooit in het Groene Boekje heeft gestaan. Alleen cadeau is officieel juist.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/advies/kado.php

Herman brood is dood

Ambtenaren hebben de hele dag niks te doen. Dokters zullen het wel weten. Huismoeders (of vaders) hoeven niet te werken.

Als het in de krant staat (of op het journaal gezegd wordt) is het waar.

Iedereen denkt mens te zijn, het meest alom vertegenwoordigde misvatting en de meest hardnekkige, by far... Ben jij, de lezer dezes, niet helemaal overtuigt dat je een mens bent? En als ik zeg dat het niet waar is, dat je zegt tegen me dat het niet klopt... En om te bewijzen dat ik het mis heb, mij te belonen met een minnetje...

Sydney is de hoofdstad van Australie Melbourne is de hoofdstad van Australie De Chinese Muur is vanaf de maan te zien

1. De Big Ben is het uurwerk op het Londense parlementsgebouw. * De Big Ben is oorspronkelijk niet het uurwerk, en ook niet de toren, maar alleen de grote klok die het uur slaat. Big Ben is een van de zwaarste klokken ter wereld: hij weegt 13.762 kilogram, de klepel 203 kilo. Big Ben dreunt alleen de uren, een carillon van vier kleinere klokken zorgt voor het bekende wijsje. Big Ben, in 1858 geïnstalleerd, ontleent zijn naam aan sir Benjamin Hall, die halverwege de negentiende eeuw de stoot had gegeven tot de bouw van een grote klokkentoren — Hall werd om zijn formidabele gestalte ook Big Ben genoemd. Helemaal zeker is die geschiedenis niet: er was in die tijd ook een zwaargewicht bokser, Benjamin Caunt, die Big Ben werd genoemd. 2. Neil Armstrong zei: 'That's one step for a man, one giant leap for mankind. ' *Het was wel de bedoeling dat hij dat zei, maar hij versprak zich. Op het moment dat hij voet op de maan zette, zei Neil Armstrong: 'That 's one small step for man, one giant leap for mankind' — dus zonder lidwoord voor man. In dit geval betekenen de woorden "man" en "mankind" hetzelfde. 3. Mont Blanc is de hoogste berg in Europa. *Elbrus, Rusland (Caucasus): 5642 meter, de top van de Mont Blanc is "slechts" 4807 meter. 4. Nederland op 5 mei 1945 werd bevrijd. *http://nl.wikipedia.org/wiki/Bevrijding

Ook al is het nog zo raar; als het rijmt dan is het waar!

Eskimo's heten eskimo - als je hier in Canada tegen een 'eskimo' eskimo zegt en niet Inuit zoals ze zichzelf noemen dan kunnen ze een rechtzaak aanspannen wegens belediging en discriminatie. Het woord eskimo betekent namelijk rauw-vlees-eters. Een naam die werd gegeven door de kolonisten die hen afslachtten. Zij mogen dus niet meer zo genoemd worden. Even als reactie op de 2 antwoorden, is niet vervelend bedoeld, ik vond het wel grappeig.