Hoe krijgt een rouwbrief voorrang op de andere post?

Op maandag wordt er geen post bezorgd, tenzij het bijv. een rouwbrief is.
Ik weet dat je een stapel rouwbrieven in zijn totaal moet aanbieden bij het postkantoor.
Maar hoe gaat het dan verder??
Is een rouwbrief altijd aan de enveloppe te herkennen of wordt die herkenbaar gemaakt?
Moet een postbeambte op het distributiekantoor alle post doornemen om die speciale brieven er uit te zoeken. Rijdt er dan speciaal iemand met die post rond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rouwbrieven worden met gewone post mee bezorgd. Er is geen aparte bezorger voor. Post die je in de rode box stopt, komt in principe binnen één tot twee dagen aan. Rouwbrieven die je daar in stopt zullen ook geen voorrang krijgen. Het advies is om Rouwbrieven apart aan te leveren op het postkantoor. Deze worden apart verzameld en worden in het distributiecentrum als een van de eerste gesorteerd. Hierdoor liggen ze als eerste klaar om naar de postbesteller te gaan. Mochten er nu nog fouten ontstaan (zoals wanneer ze niet automatisch gesorteerd kunnen worden, omdat de computer het adres niet goed kan lezen oid) dan komen die kaarten als eerste bij de handmatige sortering uit. Hierdoor worden ze alsnog erg snel bij de juiste batch gezet en zijn alle kaarten de volgende ochtend bij de juiste postbode. Toegevoegd na 2 minuten: Die kaarten zitten op dat moment tussen de gewone brieven, geadresseerde reclame en rekeningen en krijgen na de sortering geen aparte behandeling meer.

Ze houden het gewoon apart, een pakketje stoppen ze ook niet tussen de normale brieven. Op maandag zal er dan inderdaad iemand apart rondrijden om deze brieven te bezorgen.

Ik denk dat ze, net als aangetekende post, in een aparte envelop worden gedaan, totdat ze bij de postbezorger zijn

Maar even beginnen om je vraag op te splitsen. * Doorgaans worden rouwbrieven gebundeld aangeleverd op een postagentschap en worden daar (in pakketvorm) met prioriteit naar het sorteercentrum verzonden. * Een rouwbrief welke via de brievenbus gepost word, wordt (door de rand) door de sorteermachine (in het sorteercentrum van postnl) herkend en uitgeworpen. Hierna vind een tweede sortering plaats. t.w. voor verdere sortering op andere sorteercentra en vervolgens ter sortering op postcode en huisnummer. Dit kan zowel door de sorteermachine danwel door een postmedewerker. (Beambten bestaan helaas niet meer door de bezuinigingen en privatisering) * Deze post wordt dus apart bezorgd evenals andere post welke een hoge prioriteit heeft. Toegevoegd na 40 minuten: Ook heeft Postnl speciale rouwzegels waaraan de post wordt herkend. http://www.postnl.nl/zakelijk/klantenservice/rouwpost/

Rouwbrieven worden door de uitvaartondernemer in een afzonderlijke speciale enveloppe aangeleverd op 1 van de distributiecentra van post.nl. Deze worden dan terstond in de sorteermachine gedeponeerd en verwerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100