Wordt er in een land waar het altijd zomer is, bij een constante temperatuur, ook dagelijks het weerbericht verteld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of het in alle 'zonnige' landen zo is, weet ik niet, maar op Aruba in elk geval wel. Op Aruba wordt dagelijks het weerbericht uitgezonden. In het weerbericht vooral de bewolkingsverwachting en de windkracht. Af en toe regent het er even flink, en dat is dan nieuws. Verder komen er noordelijk langs het eiland wel eens orkanen voorbij, waardoor het windstil is op Aruba (geen drukverschil meer tussen de evenaar en de orkaan). Dat is dan ook nieuws. Heel soms komt een orkaan dichter bij en dan stormt het er, dat is dan Groot Nieuws. Naar het weerbericht kijken of luisteren is meestal meer iets voor de toeristen en de 'Europese Nederlanders' dan voor de lokale bevolking.

Of het dagelijks is weet ik niet, maar wat voor weer het morgen wordt houdt mensen overal en altijd bezig. Hier is het vooral de temperatuur en de soort weer die ons boeit, omdat wij weertechnisch gezien in een zeer boeiend land leven, maar voor landen met een vele constanter klimaat, is het vooral altijd belangrijk te weten wanneer de de regen(tijden) kunt verwachten. Ik heb een poos op Lanzarote gezeten, waar het ook ongeveer het hele jaar hetzelfde weer is - behalve als het regent, waar het hele eiland totaal niet op gebouwd is- en ik kan me inderdaad niet herinneren daar ooit een weerbericht of weerverwachting te hebben gezien - behalve als het leed al geleden is ; dan staan de kranten er ineens bol van.

behalve dat ik niet denk dat dit mogelijk is. tuurlijk. zomer staat niet gelijk aan zon. jammer genoeg. in de zomer zijn er ook onweersbuien. en als zeiler je ook weten hoe het met de wind zit. dit is ook onderdeel van het weerbericht. luchtvochtigheid en andere zaken worden ook nog vermeld tijdens een weerbericht (online dan) Toegevoegd na 14 minuten: ik denk dan aan weerbericht ook online. niet alleen tv. deze hoeft inderdaad niet dagelijks worden uitgezonden. wekelijks zou wel handig zijn...

Ik ben vaak in Singapore geweest. Dit ligt bijna op de evenaar en het is er elke dag 31 graden, half bewolkt, kans op regen. Alleen de ene keer wat meer kans op regen dan de andere keer. Heb daar ook tv gekeken, en ik weet zeker dat ze daar niet zo n uitgebreid weerbericht hadden als bij ons.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100