Hoe kan ik iemand iets laten doen zonder hem te hypnotiseren?

Dit lukt soms als je iets vraagt aan iemand die onervaren is met het werk dat hij doet en als je het ervoor kan zorgen dat je het druk vraagt doen ze het ook zonder er veel over na te denken. Maar zijn er ook andere technieken(anders dan direct te hypnotiseren)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hem de noodzaak in laten zien van het werk dat verricht moet worden, of een beloning/bonus in het vooruitzicht stellen

Door het te vragen en duidelijk uit te leggen waarom het belangrijk is dat iemand dat doet. Misschien is dit niet waar je naar zoekt maar dat is wel de beste manier om iemands medewerking te krijgen en te HOUDEN

Werkte vroeger altijd bij mijn broertje toen hij nog een jaar of 12 was, als je iets vraagt zeggen dat hij het zo goed kan!! Bv ga jij stofzuigen? Want altijd als jij stofzuigt is het zo mooi schoon!!

Chanteren of manipuleren, maar die zijn niet zo aardig. Daarnaast heeft er in psy magazine een onderzoek gestaan waaruit bleek dat mensen eerder geneigd zijn ja te zeggen als ze dat even daarvoor ook gedaan hebben. Dus begin een gesprekje met iand, stel vragen waarop het antwoord positief is. Dan vraag je de eigenlijke vraag en t schijnt dat veel mensen dan ook geneigd zijn weer ja te zeggen. Probeer het eens! (euh, tja, zou je ook onder manipuleren kunnen scharen...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100