Waarom kan een pinpas wel door een pinautomaat maar niet langs magnetische voorwerpen??? Want een pinautomaat is toch ook magnetisch???

Zie vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, een pinautomaat is NIET magnetisch. Waarom zou een pinautomaat magnetisch moeten zijn? Dat verstoort de meting alleen maar. Een pinautomaat (die nog met de magneetstrip werkt) LEEST alleen de magnetisch opgeslagen informatie uit de magneetstrip op de pas. Dus de magneetstrip op de pas is magnetisch; jij haalt die magneetstrip langs de lezer in de automaat, de automaat leest de informatie, en kent dan jouw gegevens. Vandaar ook dat je een pinpas niet bij een magnetisch voorwerp mag houden: dan wordt de magnetische informatie die op de magneetstrip staat, gewist.

het verschil zit hem in de kracht van de magnetisme. een pinautomaat is wel machnetisch maar slechts zeer licht, te weinig om de pinpas te beschadigen. het is dus de hoeveelheid magnetisme van een machneet die de pas beschadigd. Toegevoegd na 4 minuten: en als reactie op het bovenstaande antwoord, een pinautomaat is wel degelijk magnetisch. dit omdat het aflezen van een machnetische pas een magnetische detector nodig heeft. bekijk het maar zo, als je een machneet bij metaal houd word het altijd aan getrokken, maakt niet uit of het de noord of zuidpool van de machneet is. maar hou je een machneet bij een andere magneet dan stoten ze elkaar af, of trekken ze elkaar aan. door deze in de pas af te wisselen krijg je eentjes en nullen en kan je binaire codes opschrijven. en die leest het apparaat.

Als je de pinpas langs een magnetisch voorwerp houdt haalt de magneet de gegevens weg die er op je pas stonden, zoals je pincode, je pasnummer en je rekeningnummer. De pas is namelijk door een bepaald soort magneet beveiligd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100