Is het doelbewust laten omvallen van de DSB Bank in de eerste plaats een politieke ideologische i.p.v. een economische kwestie?

Naar mijn idee is er momenteel een machtstrijd gaande over de rug van de DSB-bank, waarbij hoofdzakelijk eigenbelang prevaleert.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Rudolf; Mee eens. Probleem is alleen dat er van teveel verschillende eigen belangetjes sprake is. Als die het samen eens konden worden was de zaak in no time opgelost.

Geen sprake van. En al helemaal niet van politieke ideologische doelen. Het failliet van die bank kent alleen maar verliezers.

DSb heeft jaren lang en nu ook nog geregeerd vanuit eigenbelang. Het is al jaren bezig om leningen te verstrekken aan mensen die niet het vermogen hebben om in te zien wat de gevolgen zijn. Bij elke lening moeten ze een levensverzekering afsluiten, die ze bovenop hun afgesloten lening ook eens maandelijks moeten betalen. een verhaal wat dus jaren speelt. Ik vind het prima dat de overheid hier niet aan mee werkt , sterker nog vind het belachelijk dat ze nooit eerder hebben ingegrepen. Maar ook dat zal wel politieke spelletjes te maken hebben.

De enige politieke ideologie die hierachter zit is dat de betrokken minister en president van DNB zonder ingrijpen in een heel moeilijke positie zouden zijn gekomen. Het hele voortraject tot 1 week geleden was buiten de politiek om, alleen gericht op economische belangen en belangenbehartiging.

Echt niet! het is welzeker een economische!! een bank moet blindelings te vertrouwen zijn en dan nog moet je als consument gewoon echt weten wat je nou eigenlijk doet. Deze roofbank heeft schandelijk misbruik gemaakt van het blinde vertrouwen van niet-weters, hun klanten. Het feit dat zoiets uiteindelijk echt niet loont, dat je daar als bank gewoon failliet van gaat, is een hele goeie zaak. Het is wel zo dat er meer banken dubieuze dingen deden of doen. En dat de DSB daar zo ontstellend ver in ging dat ze nu als voorbeeld zijn uitgekozen: Kijk dat gebeurt er met je als je te ver gaat met je roofpraktijken. Het zelfreinigende effect werkt dus. Alle banken zijn nu allang bezig om al hun producten te screenen, en consumenten zijn zo kopschuw geworden dat ze steeds meer willen weten van alles wat ze afnemen. Hetgeen een hele goede verandering is.

Deels... sinds Van Der Hoop Bankiers in 2005 failliet ging, zijn alle banken die in de problemen raakten royaal te hulp geschoten door de overheid, en het lijkt erop dat nu DSB als voorbeeld moet dienen. Natuurlijk, ik ben dolblij niet meer te pas en te onpas geconfronteerd te worden met misselijkmakende reclames van lenen.nl, Becam of Postkggggediet en wat al niet meer, maar die werkwijze was 30 jaar lang geen reden tot ingrijpen. Sterker nog, DSB kreeg in 2005 - dus na het faillisement van Van Der Hoop - een banklicentie, en mocht dus, naast het wederverkopen van andermans producten tegen provisie, ook zelf bankproducten ontwikkelen en verkopen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het voor alle betrokkenen makkelijker en goedkoper was geweest als DSB met wat zachte dwang werd opgeslokt door staatsbank ABN AMRO. De mensen met een woekerhypotheek zijn er nu echt niet vanaf - die worden voor een habbekrats doorverkocht aan andere banken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/DSB_Bank
http://www.metronieuws.nl/index.php?actie=...
http://www.youtube.com/watch?v=G10ocJNyNzM
http://www.z24.nl/analyse/artikel_97296.z2...