Waarom geven westerse landen liever ontwikkelingshulp dan dat ze douanerechten afschaffen?

Waarom geven ze ontwikkelingshulp voor een groot bedrag, in plaats van het afschaffen van douanerechten?

Het moet een vanuit het westen geredeneerd argument zijn.

Dit is een vraag vanuit het vorige Examen.

Graag zo snel mogelijk een antwoord A.U.B.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daarmee beschermen ze de eigen markt, waardoor de werkgelegenheid in eigen land blijft. Als douanerechten worden afgeschaft, kan de inlandse markt overspoeld worden met veel goedkoper geproduceerde producten.

westerse landen willen vooral de migratie stroom naar hem in de perken houden dan is er een beter leefmilieu en minder ras/cultuur vermenging

Daardoor gaat de eigen economie kapot. Die Afrikaanse boeren kunnen voor een paar cent een paar ton graan produceren, Europese boeren kunnen dat niet. Dus als het Afrikaanse graan voor een paar cent op de markt komt koopt niemand meer het Europese graan dus zijn de europese boete werkloos. Dit is met vele andere producten hetzelfde.

Omdat de rijke landen ontwikkelingshulp als een winstgevende investering hanteren. Netto verdienen we daardoor op lde arme landen. De economieën in arme landen worden min of meer gedwongen om voor de internationale markt te gaan produceren, ten koste van hun eigen, lokale markt. Daardoor kunnen wij goedkope producten van hun kopen en zij met dat geld dure van ons. Wat kort door de bocht maar daar komt het wel op neer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100