Hoe spreek je mensen aan van bedrijven/organisaties in een email?

Met name als er al over en weer mail contact + persoonlijk contact is geweest en je een mail heb teruggekregen met afsluiting: Met vriendelijke groet (Voornaam)(Achternaam). Ik weet dat deze mw. een stuk ouder is dan ik.
En hoe spreek je dan mensen aan als je al uit het emailadres een voornaam en achternaam kan afleiden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik zel in zo'n situatie meestal doe, is eerst een mailtje sturen waarin zowel de voornaam als achternaam staan, op deze manier: "Geachte mevrouw Jansen/Beste Marie, Hierbij stuur ik...." Als in het antwoord daarop dan mijn voornaam wordt gebruikt, ga ik daarna in verdere E-mails ook verder met voornaam en anders hou ik het formeel bij de achternaam. Ik onderteken altijd met mijn voornaam en achternaam. Sommige mensen vinden het prettig om het heel formeel te houden. Andere hebben liever een wat informelere manier van communiceren als je al vaker contact hebt gehad. Je merkt op deze manier vanzelf wat iemand wil.

Blijf altijd netjes. Begin voor de zekerheid nog gewoon met Geachte heer (en dan de naam). Als hij anders aangesproken wil worden zal hij dit wel aangeven. Maar het is wel zo netjes om geheel formeel te beginnen.

Zodra deze persoon jou bij de voornaam noemt en je en jij gebruikt, dan kun je dat ook bij die persoon doen. Je moet ook niet te lang té netjes blijven. Zeker niet via e-mail.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100