Is het normaal op een pizzakoerier fooi te geven?

Ik had pas een pizza besteld, en betaald via iDeal. Lekker makkelijk dacht ik. Toen de pizza werd bezorgd en ik de pizza had aangepakt leek het wel alsof hij aan het wachten was op een fooi. Ik heb niet voor niets betaald met iDeal, had namelijk ook geen kleingeld in huis. Heb ik het me gewoon verbeeld of stond hij echt te wachten op een fooi?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het loon vannde pizza koerier bestaat voor een groot ddel uit fooi, hij stond dus waarschijnlijk wel te wachetn op zijn fooi, het is ook normaal om een fooi te geven.

Bij een vriend hadden we laatst ook een pizza besteld, en dan verwachten ze 9/10 keer wel een fooi, of je zegt; hoe het wisselgeld maar. maar in jouw situatie was het dus zo dat hij een fooi wilde , lijkt mij... hoe is het eigenlijk afgelopen?

Ik vind het persoonlijk niet vanzelfsprekend dat pizza koeriers fooien krijgen, maar dit is mijn mening. Ook een piza koerier krijgt een loon, net zoals mensen in de horeca. Een pizza koerier zou ik alleen geld geven als hij erg snel is of als de weersomstandigheden naar zijn en hij is op een brommer. Als je per se als pizza koerier een fooi wilt omdat je gewoon mensen hun eten brengt, had diegene maar geen pizza koerier moeten worden.

Je hoeft geen fooi te geven. Het is wel vriendelijk van je als je het doet. Een pizzabezorger verdient niet veel dus elke cent telt voor hem / haar. Maar nogmaals je bent tot niks verplicht.

Volg je gevoel. Als ik bezorgkosten moet betalen, geef ik niet ook nog eens fooi, tenzij de bestelling heel rap geleverd wordt. Als er gratis bezorgd wordt en ze zijn keurig op tijd en vriendelijk, dan neig ik naar wel een fooi. Zijn ze laat en/of chagrijnig en/of komen ze voorrijden in een erg luxe auto, dan sla ik de fooi over. Afhankelijk van wat ik in huis heb en hoe tevreden ik ben kan het 50 cent of 1 euro zijn. (Bedenk wel dat je dat bedrag ook al kwijt bent aan extra kosten voor online betalen... Dat zouden ze weleens mogen veranderen.) Toegevoegd na 1 minuut: Overigens: als mensen al te nadrukkelijk (en soms letterlijk) hun hand ophouden voor een fooi, zeg ik rustig dat ik online betaald heb omdat ik geen geld in huis heb. Fooien krijg je in mijn ogen nog altijd voor een betere service dan verwacht, en niet standaard.

Nee hoor, ik vind het niet normaal om een pizza koerier een fooi te geven. De pizza koerier doet immers gewoon zijn werk. Als ik de meneer van TNT post voor de deur staat doet die meneer ook gewoon zijn werk. En ik vind daar nog bij komen dat als het regent, hagelt, sneeuwt of wat dan ook, dan is dat zielig voor de bezorger maar dat wist diegene voordat 'ie zijn/haar contract tekende. Just part of the job.

Meestal geef ik in een restaurant een fooi. Als ik pizza of shoarma bestel rond ik het bedrag meestal af,soms 20 ct soms 50ct. Maar als n bezorger er écht op staat te wachten zou ik het niet doen (je hebt immers al via ideal betaald) het is ook niet "verplicht" het afteronden of een fooi te geven,het is als je het doet leuk voor de bezorger maar absoluut geen must!

Een fooi geven is erg persoonlijk. Ikzelf geef nooit een fooi. Wanneer ik tevreden ben over een bepaald cafe of winkel of dienst kom ik er terug en zeg het voort aan anderen. Maar ik geef nimmer fooi. Ik ben taxichauffeur geweest en accepteerde nooit vanzelfsprekend een fooi. Zelfs vaak geweigerd. Ondanks mijn magere loontje. Mijn beloning vond ik als mensen zich veilig voelden bij mij in de taxi. Mensen die het fooien geven verdedigen, vraag ik altijd of ze de HEMA medewerkster die hen van advies dient ook een fooi geven, en die man van de bloemenwinkel die de tijd neemt een boeket samen te stellen? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een fooi geven hoeft in Nederland echt niet. Dus ook niet aan die pizza-bezorger.

ik geef geen fooi, hier in nederland hebben we iets dat heet minimumloon. als ze zo nodig willen werken voor fooi gaan ze maar in een paal hangen ofzo. plus, waarom de koerier fooi geven als die alleen maar even heen en weer is gecrossed. niemand geeft de kok fooi?

Je bent nooit verplicht om een fooi te geven, tenslotte krijgen ze er gewoon voor betaald maar zelf doe ik het altijd wel. Het is voor die koeriers een leuk extraatje, die fooien. Ik denk dat die pizzakoerier er inderdaad vanuit ging dat hij nog een fooi zou krijgen.