Als je gedetineerd bent en je moet naar het ziekenhuis, hoe gaat dat dan?

Heeft het ziekenhuis een afsluitbare cel? Of de gevangenis een ziekenkamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heb ik gezien een keer in een ziekenhuis: die gevangene kwam geboeid uit een politieauto onder bewaking van 3 agenten. Ook zo naar de arts en toen op dezelfde manier weer in de politiewagen. Gevangenissen hebben een ziekenafdeling, maar voor een specialist is een bezoek een het ziekenhuis soms noodzakelijk natuurlijk.

De gevangenis heeft een, uiteraard beveiligde, ziekenafdeling.

Bronnen:
Discovery channel

Je zult wel onder begeleiding naar het ziekenhuis getransporteerd worden en daar zal dan ook wel bewaking aanwezig zijn, indien nodig.

Als je opgenomen moet worden of bv een operatie nodig hebt, dan is er een speciaal ziekenhuis aanwezig in de gevangenis van scheveningen, hier kunnen ze de meeste ingrepen uitvoeren. Als je later terug gaat heeft elke gevangenis een aparte ziekenboeg waar je dan opgenomen wordt

Ten eerste weet de gedenineerde zelf niet wanneer hij/zij naar het ziekenhuis word gebracht (dit om mogelijke ontsnapping te voorkomen.) En meestal gewoon in een afgeschermde auto dus een dvno busje of een gevangennisbusje. Met handboeien of zo`n stok bij je benen. Er zal volgens mij wel continu bewaking bij zijn, ook als het om `prive' zaken gaat.

Je stapt uit de auto van justitie onder begeleiding van 2 bewakers . Maar daarvoor krijg je een stok in een broekspijp om weglopen te voorkomen . En in het ziekenhuis ben constant onder begeleiding .