kan de rijkste man ter wereld in zijn 1tje heel afrika voeden en verzorgen?

zo ja, hoelang?
zullen schattingen zijn maar wat zijn ongeveer de mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als er 2 miljard Afrikanen zijn, en de rijkste man heeft 50 miljard $, dan kan er voor elke Afrikaan wel gedurende enige tijd gezorgd worden van dat geld. Het probleem om daar nu even een goede berekening op los te laten is gewoon 'hoe ga je dat geld uitgeven'. Stel: je koopt voor dat geld brood en drinken, en je gaat dat uitdelen. Dan ben je erg inefficient bezig, want als je bakkerijen koopt en die brood laat maken voor je, ben je goedkoper uit. En als je voor 50 miljard investeerd in voedselproductie (en medicijnproductie en ... en ... en ...) dan zal je uiteindelijk veel meer en veel langer de mensen kunnen voeden en verzorgen. Als je dan bovendien de mensen lokaal inschakelt om dat voedsel te produceren, ben je nog efficienter bezig. Je vraag is dus niet met een simpel '13 dagen' te beantwoorden.

hij moet denk ik in een aantal steden grote bedrijven laten vestigen en in de afgelegen gebieden ook

Nee. Het bezit van de rijkste mensen van deze wereld zit in hun bedrijf. Het is niet mogelijk om dat bedrijf ineens iets anders te laten doen.

Ja, ik denk dat die mogelijkheid bestaat. Hij zou dan landbouwstudenten en -docenten met voor de grond van elke land geselecteerde geschikte zaden (en hun reis daarheen) kunnen betalen. Die leren de bevolking hoe ze daarmee moeten omgaan. Als in elk land gewassen groeien die daar kunnen floreren kan iedereen voldoende te eten krijgen. Toegevoegd na 42 seconden: elke land = elk land

Nee, dat heeft geen nut. Ik heb een boek gelezen van iemand die 3 biljart dollar had ge-erft. Ook hij had jou vraagstuk behandeld. Wat blijkt is dat als je dat geld verdeeld onder ALLE armen van de wereld, je per persoon maar 100 dollar kunt geven. Wat heeft iemand aan 100 dollar. je kunt het geld dan beter gaan uitgeven aan zaken die de mensheid helpen. Dus onderzoek naar betere voedingsstoffen, een ander geregeringsbeleid zonder corruptie, een ander financieel stelsel misschien. Wat tegen het probleem van overbevolking kan helpen is om de VROUWEN een scholing te gaan geven. Daardoor kunnen ze beter voor zichzelf opkomen en worden ze minder onderdrukt en gedwongen om veel kinderen te baren. Dan zal de vrouw de keuze krijgen voor zichzelf om het aantal kinderen te reguleren. Waarbij bij arme gezinnen, juist veel kinderen nodig zijn als toekomstgarantie. Of als onderdrukking van de man, godsdienst, afkomst. Minder kinderen, minder overbevolking en dus ook minder voedsel nodig, grondstoffen, enz. Toegevoegd na 15 minuten: Als je geld op de bank hebt, 'verwacht' je ook dat daar rente op komt en het dus meer wordt. Maar dat geld wordt niet vanzelf gemaakt en er is dus een ander die daarvoor misschien heel hard voor moet ploeteren om zijn 'lening' met rente moet afbetalen.