Wie betaald de schade?

Stel je hebt een dure laptop op de bank liggen. Er komt bezoek en hij gaat met zijn dikke kont erop zitten want hij zag de laptop niet. De scherm is dan helemaal gebarst.

Je hebt geen verzekering die het terug kan betalen.

Is het gewoon jou eigen schuld? Of moet de man met het dikke achterwerk het betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het proberen te verhalen op de WA verzekering van degene met het dikke achterwerk. Tenslotte is het zijn schuld. Ook dekt in sommige gevallen je eigen inboedelverzekering dit soort ongevallen. Dat kun je in je polis terugvinden en wordt "onheil van buitenaf" genoemd. Maar eerst de andere partij aansprakelijk stellen.

Je kan het proberen te verhalen op jouw inboedelverzekering, maar je bent nalatig geweest. Een laptop hoor je niet op te bergen op een bank. Een bank is bedoeld om met je dikke kont op te gaan zitten.

Deze schade is dus niet te claimen op de eigen inboedelverzekering. De schade is ook ontstaan door toedoen van een ander. Dat betekend dat hij -de man met het dikke achterwerk- de schade kan claimen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Maar ik vermoed dat een schadevergoeding in dit geval niet toegekend word. De reden daarvoor is dat je er zelf toe bijgedragen hebt dat deze schade is ontstaan. Een bank is een zitmeubel en is dus niet de ideale plaats om een laptop te plaatsen, het is een vorm van nalatigheid. Maar niet geschoten is altijd mis, je kunt het proberen. Zie voor meer info ook de bron.

Bronnen:
http://electronica.infonu.nl/diversen/5344...

Ik zou de persoon welke de laptop gesloopt heeft aansprakelijk stellen. Of diegene verzekerd is doet verder niet ter zake. Dat is een keus die hij of zij zelf heeft gemaakt. By the way, brillen welke op deze manier kapot gaan worden niet door de verzekering gedekt. Die stellen dat een bank geen plek is om zoiets kwetsbaars neer te leggen.

Of die man een dikke kont heeft doet niet ter zake. Wat wel ter zake doet, is dat hij niet expres op die laptop is gaan zitten. Hij heeft hem niet gezien. Hij mag er ook van uit gaan dat een bank gemaakt is om op te zitten. Als jij die man hebt uitgenodigd in je huis en plaats hebt aangeboden, en hij gaat dan per ongeluk op je laptop zitten is domme pech. Wat ook dom is, is het feit dat je geen verzekering hebt. Geen verzekering hebben en je laptop op de bank laten slingeren zijn volgens mij gewoon vormen van nalatigheid. Het lijkt me onjuist om die man aansprakelijk te stellen voor jouw nalatigheid. Kortom, in mijn ogen betaal jij de schade, maar daar zal wel verschillend over gedacht worden... Verzekering kan trouwens zowel een laptopverzekering zijn als een inboedelverzekering. Ik ga er van uit dat je beide niet hebt, gezien je toelichting op de vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100