Welke toekomst voorspellers uit de oudheid bleken inderdaad steeds gelijk te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat hierboven wordt vermeld; Nostradamus. Heb laatst een documentaire gezien over hem op Discovery, hij zou ook de aanslag van 9/11 hebben voorspeld. Hieronder staat er een Wikipedia artikel over hem. Maar in die voorspelling had hij het over breedtegraden dacht ik, hij zat er echter een stuk naast, maar mensen zeggen dat hij er de Twin Towers mee bedoelde. Hij heeft echter zoveel voorspellingen gedaan, de helft overgenomen uit eerdere horoscopen e.d. Niets kwam uit en hij viel door de mand bij de Franse Koning, waar hij aan het hof werd ontboden als "voorspeller"(weet even niet hoe je dt noemt). Over zijn kundigheid wordt getwijfeld, hij maakte erg veel slordigheidsfoutjes en schreef een hoop klakkeloos over!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

Volgens mij was nostradamus aardig bezig met het voorspellen.

Er is geen enkele voorspeller welke telkens weer lijk krijgt. De enige die in de buurt komt, is Nostradamus, maar deze heeft zulke vage voorspellingen gedaan, welke ook nog eens als een soort raadsels zijn, dat je elke grote gebeurtenis welke in de buurt van een datum van N valt, kan beschouwen als passend.

Nostradamus was er erg sterk in. Maar zijn theorien zijn ook wel te bestrijden. Al heeft hij Hitler goed omschreven en daarin ook gelijk gekregen. Jammer dat niemand daar iets mee heeft gedaan.

De voorspellers die hun voorspellingen vaag en psychedelisch genoeg gedaan hebben, hebben gelijk gekregen. Er was ook een eenzame berggeit in de Andes die altijd gelijk had over de toekomst, alleen begreep niemand hem.

Octopus Paul, die de voetbalwedstrijden voorspelde.

Er was dat ene orakel, dat altijd zei: "Morgen is er weer een dag". Die had een vrij goeie succesrate.

geen enkele voorspeller bleek inderdaad steeds gelijk te hebben.

De griekse god Apollo. zijn voorspellingen waren wel altijd dubbelzinnig

Dat was absoluut Nostradamus!! Hij voorspelde oorlogen, opstanden, moord op Kennedy, schreef toen al over kanker.. Enz enz.

Meerdere mensen verwijzen naar Nostradamus, maar die hield zijn voorspellingen wel zo vaag. dat je er alle kanten mee op kon. Er is geen enkele toekomstvoorspeller noch in in de oudheid of in de middeleeuwen of in onze tijd geweest, die op een enkel incidenteel geval na de toekomst correct heet weten te voorspellen. Dus er is nog niemand geweest die dat gelukt is en m.i. zal dat ook nooit gebeuren.