Wat is de grootste veroorzaker van oorlog?

! Het verschil tussen aanleiding en oorzaak ! De aanleidingen zijn alle druppels in de emmer, de oorzaak is de druppel die hem doet overlopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De oorzaak is veelal onbegrip en onbenul bij de bevolking, en ook bij hun politici. Mensen geloven graag en veel onzinverhalen, en willen dan wraak. De tegenpartij heeft precies hetzelfde, en het loopt zo uit de hand. Verschil in cultuur en geloof is dan als olie op het vuur.

De oorzaak van elke oorlog is de mens. En hun drift naar macht.

Het ego van de mens

gestoorde leiders en meelopers, egoisme, hoogmoed, eer, geloof, armoede, vooral: geen respect hebben voor anderen.

In negen van de tien gevallen het geloof, maar ook de wapenindustrie houd het vuur gaande.

Macht willen hebben over de ander, jaloersie, onbegrip en al die soort dingen veroorzaken oorlogen... LIefdeloosheid, elkaar met voorwaarde liefhebben dat is ook een veroorzaker.....

Oorlog komt daardat mensen elkaars meningen, leefwijzen, culturen en geloven niet respecteren. Denken dat ze zelf gelijk hebben en dat iedereen anders het fout en uitgebannen moeten worden. Vaak wordt oorlog ook gevoerd omdat mensen afgaan op misverstanden, verkeerd voorgelicht worden en het teveel werk vinden om zich in anderen te verdiepen. Het geloof, Christelijk, Islam, Joods of anders wordt vaak als excusse gebruikt. Er zijn altijd wel oorlogen in de naam van God, Allah of welke andere God dan ook.